in

Gratis Italiaans leren: de beste gratis online cursussen Italiaans

Gratis Italiaans leren - Gratis Italiaanse les - Gratis online cursus Italiaans
Leer gratis Italiaans met deze online cursussen Italiaans!

Wil je écht goed Italiaans leren, dan ontkom je niet aan een docent of een gedegen (betaalde) cursus. Maar als je jezelf de beginselen van het Italiaans (en ook wel wat meer) wilt eigen maken, dan kun je prima gratis online Italiaans leren. Bijvoorbeeld omdat je wat Italiaans voor je vakantie wilt kunnen spreken of omdat je beter Italiaanse series en films wilt kunnen volgen.

We hebben voor je gegrasduind tussen het enorme aanbod aan Italiaanse online cursussen en hebben onze beste bevindingen voor je onderverdeeld in websites, podcasts, YouTube-kanalen, bronnen en cursussen voor beginners en gevorderden.

Lessen Italiaans voor beginners

Wil je een begin maken met het leren van Italiaans? Kijk dan eens bij de onderstaande links om online Italiaans te leren die je een flink eind op weg kunnen helpen.

Book2 van Goethe Verlag

Via Goethe Verlag kun je gratis Italiaans leren aan de hand van audiofragmenten (bron: goethe-verlag.com)

Deze gratis cursus Italiaans is volledig op spraak ingericht. Via mp3 kun je de woorden en zinnen beluisteren en naspreken. Het is toch mooi dat je wel 100 van deze Italiaanse taallessen gratis mag doen? Er is ook een app voor Android en iPhone, waarmee je je Italiaans on-the-go kunt oefenen.

https://www.goethe-verlag.com/book2/NL/NLIT/NLIT002.HTM

Falo’s Italiaanse School

Mooi vormgegeven lessen aan de hand van thema’s: Falo’s Italiaanse School (bron: deitaliaanseschool.nl)

Olaf van Maaren biedt met zijn platform Falo iedere beginner 20 gratis lessen Italiaans aan. Je hoeft alleen even een online profiel aan te maken en je kunt meteen beginnen. De layout zit prettig in elkaar en de uitleg is goed, maar er is helaas geen manier om de uitspraak te oefenen.

Olaf heeft het platform naar eigen zeggen in eerste instantie voor zichzelf in het leven geroepen, maar besloot later dat hij er ook anderen mee kon helpen. En daarvan kun jij nu dus gratis profiteren.

https://www.deitaliaanseschool.nl/cursus-italiaans

Loecsen

Met Loecsen kun je speels Italiaans leren aan de hand van eenvoudige quizzen (bron: loecsen.com)

Lekker in je eigen tempo achter de computer Italiaans leren, maar wel een beetje speels? Loecsen biedt je verschillende lessen Italiaans in interactieve vorm, vooral gericht op het leren van woordjes en zinnen. Leuk om te proberen of online leren iets voor je is. En opnieuw helemaal gratis.

https://www.loecsen.com/nl/cursussen-italiaans

LingoHut

LingoHut: eenvoudig en overzichtelijk Italiaanse woorden en zinnen leren (bron: lingohut.com)

Meer dan 100 lessen Italiaans aan de hand van eenvoudige thema’s als familie, eten bestellen, mijn lichaam, reizen en kleding. Er zijn verschillende oefeningen te doen en alle woorden inclusief uitspraak komen voorbij. Werkt prima en is helemaal gratis te gebruiken.

https://www.lingohut.com/nl/l60/leer-italiaans

Duolingo

Met Duolingo is Italiaans leren nooit een opgave (bron: duolingo.com)

Niet voor niets is Duolingo de nr. 1 gedownloade onderwijs-app in de App Store. Italiaans leren met Duolingo is leuk en aantrekkelijk. De app werkt goed en stimuleert je om elke dag een beetje te leren. Het niveau begint heel makkelijk en kruipt volgens de regels van gamification omhoog, inclusief behaalde badges en trofeeën.

Dat hebben ze bij Duolingo goed begrepen, want zo hou je het makkelijk vol. Duolingo kun je trouwens ook gewoon op je desktop of laptop doen. Italiaans leren door elke dag 5 minuutjes te oefenen, helemaal gratis.

https://www.duolingo.com/course/it/en/Leer-Italiaans

Buon Italiaans

Geen opsmuk bij je Italiaanse lessen? Probeer Buon Italiaans! (bron: buonitaliaans.nl)

Mag het van jou allemaal wat simpeler met heldere overzichten van Italiaanse woorden en begrippen aan de hand van onderwerpen? Kijk dan eens naar de eenvoudige beginnerslessen Italiaans van Buon Italiaans. Deze worden je gratis aangeboden, waarna je eventueel voor een betaalde online cursus kunt kiezen.

https://www.buonitaliaans.nl/online-italiaans-leren/

NTR-cursus Italiaans

De videocursus Italiaans van NTR Educatief toont je de belangrijkste situaties tijdens je vakantie in Italië (bron: maxvandaag.nl)

Een leuke gratis vakantiecursus Italiaans is die van de NTR, aangeboden door MAX Vandaag. In 13 video’s leidt docent Italiaans Luca Avanzi je langs de belangrijkste onderwerpen die je tegenkomt als je naar Italië reist. De video’s van deze cursus kun je in chronologische volgorde bekijken, of alleen de delen die jou aanspreken.

Na het bekijken van de video wordt je kennis van het Italiaans getest aan de hand van een aantal quizvragen. Als je de videocursus hebt doorlopen kun je een certificaat als bewijs van deelname downloaden.

https://www.maxvandaag.nl/cursussen/italiaans/

Lessen Italiaans voor gevorderden

Heb je al een paar jaar ervaring met het spreken van Italiaans? Of heb je al eerder Italiaanse les gevolgd? Dan kun je jouw kennis verder uitbreiden met deze online Italiaanse lessen en bronnen voor gevorderden.

Podcast Italiano

Liever Italiaanse les aan de hand van een podcast of video’s? Het kan met Podcast Italiano (bron: podcastitaliano.com)

Italiaans leren in de auto of onderweg in het openbaar vervoer? Davide heeft een geweldige podcast waarmee je jouw Italiaans verder kunt verbeteren aan de hand van interessante en authentieke thema’s. Davide is een goede leraar en spreekt ook nog eens uitstekend Engels. Probeer het gewoon eens!

https://podcastitaliano.com/

News in Slow Italian

Langzaam en duidelijk uitgesproken Italiaans uit de actualiteit hoor en lees je in News in Slow Italian (bron: newsinslowitalian.com)

Spreek je al een beetje Italiaans? Of versta je het in ieder geval aardig? Dan is het leuk om het te mengen met de actualiteit. Op de website News in Slow Italian hoor je het laatste nieuws, in langzaam Italiaans. De tekst van de podcast-aflevering kun je daarnaast meelezen. Ideaal als je je verder wilt bekwamen in de taal!

https://www.newsinslowitalian.com/

Impariamo l’italiano

Imperiamo l’Italiano: rommelig, maar wel zeer uitgebreid met veel grammatica (bron: impariamoitaliano.com)

Een zeer uitgebreide website met een grote schare volgers op sociale media en een keur aan grammaticale onderwerpen. Als je je stevig in de Italiaanse grammatica wilt verdiepen, maar er niets voor wilt betalen, dan moet je hier zijn. De website ziet er simpel en nogal rommelig uit, maar biedt prima uitleg en oefeningen.

http://www.impariamoitaliano.com/

Rai Cultura

Oefeningen en video’s op verschillende taalniveaus bij Rai Cultura (bron: rai.it)

De Italiaanse publieke omroep biedt oefeningen op A1-, A2-, B1- en B2-niveau aan. De website en de video’s zijn sterk verouderd. Maar het Italiaans is natuurlijk ook een oude taal 😉 Daarom een prima startpunt om je Italiaans verder te verbeteren.

http://www.italiano.rai.it/livello-unita/unit%C3%A0-1/560/487/default.aspx

LearnAmo

Visueel Italiaans leren met LearnAmo (bron: learnamo.com)

Wil je vooral Italiaans leren door YouTube-filmpjes te kijken? Dan moet je op LearnAmo zijn. Hier vind je video’s met Italiaanse lessen op alle niveaus, maar vooral gericht op de wat gevorderde taalgebruiker. Heel visueel wordt uitgelegd wat grammaticale begrippen betekenen en waarom ze in het Italiaans belangrijk zijn.

https://learnamo.com/

OnlineItalianClub.com

OnlineItalianClub.com: Italiaans leren aan de hand van oefeningen via e-mail (bron: onlineitalianclub.com)

Een leraar Engels die nu in Italië woont heeft een eigen methode ontwikkeld om Italiaans te leren. Als je je aanmeldt, ontvang je regelmatig mails met Italiaans oefeningen en artikelen over het Italiaans. Hier vind je ook links naar nieuwsberichten in eenvoudig Italiaans en links naar ebooks en andere materialen.

https://onlineitalianclub.com/

Italiano Automatico

Op een natuurlijke manier Italiaans leren van Alberto en z’n oma (bron: youtube.com/user/italianoautomatico)

Nog meer Italiaans leren op YouTube! Deze YouTube-cursus Italiaans is voor degenen die al enige kennis hebben van de Italiaanse grammatica en vocabulaire. Alleen: spreken lukt nog niet zo goed. Alberto en z’n nonna hebben tal van leuke filmpjes voor je gemaakt, die een feest zijn om te kijken en te beluisteren. Gewoon elke dag een video doen en je Italiaans gaat met sprongen vooruit, op de automatische piloot!

https://www.youtube.com/user/ITALIANOAUTOMATICO

Sgrammaticando

Via YouTube je Italiaanse grammatica bijspijkeren op Sgrammaticando (bron: youtube.com/user/sgrammaticando)

Ben je al wat verder gevorderd in de Italiaanse taal en wil je jouw grammatica aanscherpen? Maar dan wel een beetje gezellig? Abonneer je net als ruim 60.000 anderen op het YouTube-kanaal van Fiorella Atzori. Deze Italiaanse biedt honderden video’s op het gebied van de Italiaanse taal en specifiek grammatica.

Niet alleen buitenlanders die Italiaans willen leren hebben veel aan de videolessen, maar ook Italianen die hun kennis van hun moedertaal willen bijspijkeren. Vanaf taalniveau B1 kun je je in deze video’s verdiepen.

https://www.youtube.com/user/sgrammaticando/

Tandem Linguistico Olandese Italiano

Vind gemakkelijk een taalmaatje om elkaars taal te leren op Tandem Linguistico op Facebook (bron: facebook.com)

Italiaans leren via Facebook? Het kan als je lid wordt van deze groep waarin Italianen Nederlandse taalmaatjes zoeken en Nederlanders en Vlamingen Italiaanse taalmaatjes zoeken. Stel jezelf voor, geef aan wat je verwacht of wat je kunt betekenen en je leert binnen no time Italiaans van een echte Italiaan!

https://www.facebook.com/groups/2146759128881383/

Gratis apps om Italiaans te leren

Er zijn vele apps om Italiaans mee te leren (bron: slowitaly.yourguidetoitaly.com)

Ben je meer van de apps om onderweg op je smartphone of je tablet je Italiaans bij te spijkeren? Dan is er ook genoeg keuze, zelfs als je er niets voor wilt betalen.

Een aantal van de online cursussen en bronnen in dit artikel beschikt ook over een (gratis of betaalde) app.

De beste gratis apps om Italiaans te leren vind je hier.

Jouw online bronnen om gratis Italiaans te leren?

Heb je zelf nog andere tips voor bronnen of cursussen waarmee je online Italiaans kunt leren? Geef ze dan hieronder in een reactie aan. De komende tijd zullen we de bovenstaande lijst met websites, leerplatformen en YouTube-kanalen nog wat verder uitbreiden!

We zijn benieuwd hoe jij jezelf (gratis) Italiaans leert. Online of offline? Met of zonder docent? Betaald of gratis?

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Italië in februari

Italië in februari

De 8 lekkerste traditionele gerechten uit Noord-Italië

De 8 lekkerste traditionele gerechten uit Noord-Italië