in

Heerlijke luxe op het Italiaanse platteland

agriturismo in italie

Toen vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw de kleinschalige landbouw in Italië onder druk begon te komen staan bouwden sommige boeren hun bedrijf uit tot een superboerderij, waar kwaliteit van de producten het aflegde tegen kostenefficiëntie. Andere boeren trokken naar de steden om werk te zoeken in de industrie.

Een aantal landeigenaren vond echter een manier om hun traditionele productiemethoden te kunnen behouden en de Italiaanse keukens te blijven voorzien van de allerbeste ingrediënten. Om de verliezen die deze landbouwmethode met zich mee bracht te compenseren bouwden zij vakantiehuisjes op hun landgoed om te verhuren aan toeristen.

Agriturismo

Nog steeds is het verblijf op zo’n agriturismo een verademing vergeleken met de drukte van de stad en een uitstekende manier om even te ontsnappen aan de waan van de dag. Het is een unieke mogelijkheid om kennis te maken met het Italiaanse landleven. Meestal is er de mogelijkheid om mee te helpen op het land, maar dit wordt absoluut niet van je verwacht. Een agriturismo kan zich dus makkelijk meten met willekeurig welke vakantieplek dan ook, in de meest rustgevende omgeving die je je maar kan voorstellen.

agriturismo in italie

Een agriturismo kies je niet alleen om de schoonheid en rust van de omgeving, maar ook voor het voortreffelijke eten. De eigenaar maakt dagelijks met trots maaltijden klaar met ambachtelijke producten van zijn eigen land of uit de directe omgeving. Veel agriturismi bieden ook extra’s als kookcursussen, wijnproeverijen en paardrijden.

LEES OOK:
Hoe verblijf jij in Italië?

Eigen vervoer

Als je naar agriturismo’s gaat zoeken, zul je zien dat er een grote variëteit aan luxe is: sommige hebben een zwembad, andere zijn wat eenvoudiger opgezet. Alle hebben zij gemeen dat je bij het ontwaken de vogeltjes hoort fluiten en niet gestoord wordt door de verkeersgeluiden van de grote stad. Het is wel aan te raden om een auto bij de hand te hebben. Veel agriturismi liggen vrij afgelegen en voor een bezoek aan de steden en dorpjes in de buurt ben je aangewezen op eigen vervoer. Je kunt natuurlijk altijd een auto huren in Italië.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

iSpritz - hét Italiaanse aperitief

Vier de zomer: win een fles iSpritz!

Rome

Stedentrip naar de eeuwige stad