in

Het Gardameer, een culinaire driesprong

Gardameer-Italië

Straks, na de drukte van de kerstdagen, komt onvermijdelijk het moment om na te denken over de zomervakantie. Met die laatste heerlijke vakantie in Italië nog vers in het geheugen ligt dit land natuurlijk opnieuw voor de hand als vakantiebestemming. Italië is zo divers. Toscane verschilt enorm van bijvoorbeeld Napels en Rome is niet te vergelijken met Milaan. De meren in het noorden, zoals het Gardameer en het Lago Maggiore zijn vanoudsher de plaatsen waar de Italiaanse elite de vakantie viert. Zeker aan het Gardameer is voor iedereen een hoop te beleven, onder andere op een aantal zeer verzorgde campings.

Peschiera del Garda
Peschiera del Garda bij nacht

Peschiera del Garda
Kijk bijvoorbeeld bij Camping Bella Italia, vlak bij Peschiera del Garda. Het fort en de verdedigingswallen van dit stadje trekken ieder jaar veel toeristen. Het fort ligt op een eilandje in de monding van de rivier Mincio. Peschiera del Garda heeft een autovrij centrum, waar je urenlang kunt rondslenteren. Rond het Gardameer liggen tientallen oude stadjes en dorpen. In Toscolano kun je de resten van een Romeinse villa bekijken. In Malcesine kun je het Middeleeuwse kasteel bezichtigen en met een kabelbaan de berg op gaan, waarvandaan je een prachtig uitzicht op het meer hebt. Ook in Sirmione is een kasteel te zien aan de rand van het meer.

LEES OOK:
Dingen die je vergeet mee te nemen naar Italië

Gardameer-Italië

Visgerechten
In culinair opzicht is dit gebied bijzonder interessant. Het Gardameer grenst aan drie regio’s, Trentino, Lombardije en de Veneto, elk met haar eigen individuele lokale keuken. Uit het bergachtige noorden bij Riva del Garda, Arco en Torbole komen heerlijke bergkazen en eet men de lokale pastaspecialiteit canederli en gepekeld rundvlees, carne salada. In Veneto, aan de oostkant van het Gardameer, eet men risotto met allerlei soorten vis. Uit de keuken van Lombardije komt onder andere het bekende ossobuco, (gestoofde kalfsschenkel) vandaan. In alle restaurants aan het Gardameer is een ruim aanbod van visgerechten, op basis van de forel, snoek en baars die uit het meer worden gevist.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Vacanceselect.nl

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

3 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Torre del Mangia in Siena

In deze steden ademt iedere steen duizend jaar geschiedenis

Bosco Verticale

Het ‘verticale bos’ van Milaan