in ,

Het Italiaanse bammetje: antipasti tijdens de lunch

Elke werkdag zet de chef van een nabijgelegen hotel-restaurant een mooi lunchvoorstel op Facebook. Om je een idee te geven, als primo stelt hij voor een riso con salsiccia of een spaghetti al salame van de geit of ravioli gevuld met ricotta en bresaola. Als secondo kip van de jager, een hamburger van de grill of konijn in jus. Als contorni kun je kiezen uit groente van het seizoen of aardappelen uit de oven. Verder mag je nog een dolce kiezen. Tussen alle lekkers door is er ook gratis wifi. Want er moet natuurlijk wel gewerkt kunnen worden.

Goedkope Italiaanse lunch

Als je in Italië bent, dan kun je doordeweeks vaak kiezen voor een arbeidersmenu tussen de middag. De prijzen liggen tussen de 8 en 12 euro. Voor een wat luxere tent betaal je dan 20 euro. Je krijgt dan ook nog water, een kwart huiswijn en koffie toe. Veel toeristen maken hier uiteraard gebruik van als ze eenmaal weten hoe het werkt. Je krijgt eerst de kaart, maar voorin zit vaak een los A4’tje of je moet er even naar vragen. Als de serveerster een en ander opratelt moet ik na 7 jaar ook nog weleens vragen wat ze nou precies zei. Als je 60 werklui hebt te bedienen in één uur, snap je waar de snelheid vandaan komt.

LEES OOK:
Italiaans recept: pastasalade met tomaat, mozzarella en basilicum

Om jullie in mijn blogs over Italiaanse eten kennis te laten maken met verschillende Italiaanse gerechten, probeer ik die op de volgorde van eetvoorkeur van de Italianen te houden. Dus hier passeren eerst een paar ideeën voor de antipasti en in het volgende blog zal ik een lekker pastagerecht presenteren.

Antipasti

Voor de antipasti kun je verschillende soorten vleeswaren en worstjes kopen en die als plakjes serveren. Of je presenteert groenten onder olie of zuur of olijven. Vaak worden er ook stukjes frittata geserveerd met groenten van het seizoen. Serveren met een stevige witte of lichte rode wijn. Geen bubbels! De bubbels worden aan het einde van de werkdag gedronken voordat je naar huis gaat. Dan staan er vaak op de bar chips, minisandwiches, nootjes en bladerdeeghapjes. Serveer vooral niet te veel antipasti, want er zijn nog wat gangen te gaan. Alla prossima!

Geschreven door Hester Meerveld

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

met de auto naar Italië

Hoe gaan we dit jaar naar Italië?

Cappuccino Koffie

Column: koffie bij de buren