in

In deze steden ademt iedere steen duizend jaar geschiedenis

Torre del Mangia in Siena
De Torre del Mangia op het beroemdste plein van Italië

Voor de Amerikanen begint de geschiedenis bij George Washington. Wist jij dat wij toen al honderden jaren een staatsloterij hadden? Maar, baas boven baas, de Italianen overtroeven dat met gemak. Toen in ons land de Batavieren nog in holle boomstammen ronddobberden maakten de Italianen aanspraak op het startpunt van de beschaving. Om hier iets van te proeven moet je zelf op vakantie in Italië gaan.

Rome

Als je Rome bezoekt moet je natuurlijk Romeinse bouwwerken als het Colosseum, het Pantheon, Het Forum Romanum en de Via Appia zien. De opkomst van het Christendom begon in het Vaticaan, met de Sint-Pieterskerk en de Sixtijnse Kapel en natuurlijk het Vaticaanmuseum. En Rome is natuurlijk het wereldcentrum van elegantie en stijl. Om hier een indruk van te krijgen moet je over de exclusieve Via Frattina lopen, met excentrieke mode en etalages vol juwelen. Nog chiquer is de Via Borgognona, al honderden jaren een van de mooiste winkelstraten ter wereld.

Torre del Mangia in Siena
De Torre del Mangia op het beroemdste plein van Italië

Florence

Florence is de hoofstad van Toscane en de bakermat van de Renaissance. Gesticht door Julius Ceasar zelf, werd Florence later eeuwenlang bestuurd door het bankiersgeslacht de Medici. In die tijd was het de geboorte- of verblijfplaats van illustere personen als Michelangelo, Galileo Galilei, Dante Alighieri en Catharina de Medici. Er ontstond een literaire traditie met Dante Alighieri, die het eerste boek in de Italiaanse taal schreef, Macchiavelli, Boccaccio en Petrarca. Maar ook de beeldhouwkunst en de schilderkunst beleefden hier gouden momenten. Dit was de tijd dat Leonardo da Vinci leefde en onder andere de Mona Lisa schilderde. In Florence mag je natuurlijk niet de Dom missen en de Piazza della Signoria waar het Palazzo Vecchio staat.

LEES OOK:
Puur genieten: herfstvakantie aan de Toscaanse kust

Siena

Het mooiste plein van Italië is het Piazza del Campo van Siena. Aan de zuidkant van het Piazza del Campo ligt het Palazzo Pubblico, het stadhuis dat uit de 13e eeuw stamt. De Torre del Mangia biedt een schitterend uitzicht over de stad. De Duomo di Siena, de kathedraal, is een van de mooiste kerken van Toscane. Genoeg hoogtepunten dus die de moeite waard zijn. In en rond Siena staan tal van leuke appartementen te huur.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Overwinteren in Italië

Overwinteren in Italië

Gardameer-Italië

Het Gardameer, een culinaire driesprong