in

Italiaans recept: pastasalade met tomaat, mozzarella en basilicum

Wat staat er vandaag op het menu? Een ideaal recept voor warm weer. Met weinig moeite zet je een voedzame en vooral lekkere maaltijd op tafel: pastasalade met tomaat, buffelmozzarella en basilicum in een heerlijke frisse dressing van olijfolie en citroen. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Benodigdheden

  • 300 gram fusilli
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Een handje basilicumblaadjes
  • Een handje pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • vers gemalen peper
  • zeezout

Bereiding

Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap. Voeg een klein beetje vers gemalen peper en zeezout toe, zodat de dressing goed op smaak is. Daarna snijd je de cherrytomaatjes in acht stukjes en de buffelmozzarella in kleine blokjes.

Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de fusilli beetgaar binnen de aangegeven tijd op de verpakking. Zodra de gewenste textuur is bereikt, giet je de pasta af en spoel je deze gelijk af met koud water.

Doe de pasta in een grote schaal en roer de dressing gelijk door de pasta. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Voeg nu ook alle andere ingrediënten toe aan pasta. Hussel de inhoud van de schaal, zodat de tomaatjes, de buffelmozzarella en de basilicum mooi gelijkmatig zijn verdeeld. Deze lekkere zomerse pastasalade is nu helemaal klaar.

Je kunt de pasta eten als de pasta nog warm is of afgekoeld vanuit de koelkast. Hoe dan ook, dit zomerse gerecht smaakt heerlijk met een glas koele rosé ernaast.

Buon appetito!

Geschreven door Kirsten van AllesOverItaliaansEten.nl, een website met veel lekkere Italiaanse recepten. Naast recepten vind je ook veel informatie over alle Italiaanse wijnstreken en de beste wijnen. Ook worden er typische Italiaanse producten omschreven zoals olijfolie, balsamico en truffel.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Column: te voet naar Rome – deel 15

Italiaans recept: focaccia