in ,

Italiaans recept: penne met tomaten-auberginesaus

penne met tomaten-auberginesaus

Vandaag presenteren we je een heerlijk vegetarisch recept uit de Italiaanse keuken. Penne met tomaten-auberginesaus. Je bereidt dit smakelijke hoofdgerecht voor 4 personen in ongeveer 25 minuten.

Benodigdheden

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 blikje tomatenpartjes op sap
  • 400 gram penne
  • 2 aubergines
  • gehakte peterselie
  • 100 gram harde geraspte geitenkaas
  • peper en zout

Bereiding

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de bleekselderij en de winterwortel erdoorheen. Even meebakken! Voeg de tomatenpartjes toe en wat peper en zout. Stoof de saus in een kwartiertje. Intussen kook je de penne.

Verhit nog een beetje olijfolie en roerbak de in dobbelstenen gesneden aubergine totdat deze goudbruin is. Laat de aubergineblokjes uitlekken op keukenpapier. Meng de saus door de penne. Strooi de aubergine, de peterselie en de kaas erover. Klaar!

Buon appetito!

Photo Credit

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Boekpresentatie Italiaanse toestanden Stef Smulders

Italiaanse toestanden: I Pedra

Hodeidah Milaan

Videocolumn: Hodeidah, bar en koffiebranderij