in ,

Italiaanse film: Habemus Papam

Habemus Papam Italiaanse film

‘Habemus Papam’ ofwel ‘We hebben een paus’, de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe Paus heeft gekozen, begint met de dood van de paus en het conclaaf dat zijn opvolger kiest. Eenmaal gekozen raakt de nieuwe paus (Michel Piccoli) in een diepe persoonlijke crisis, vanwege de vele verantwoordelijkheden die hem boven het hoofd hangen.

 

Overal ter wereld wacht men in spanning op de officiële bekendmaking van de paus, maar deze durft zich niet te laten zien. Op het Vaticaan zit men met de handen in het haar. Ze schakelen de hulp in van een psychoanalyticus (Nanni Moretti). Deze komt niet veel verder. Wanneer de paus vervolgens de benen neemt, blijven de kardinalen, de verbijsterde psychoanalyticus en een wanhopige pr-functionaris ‘gevangen’ achter in het Vaticaan…

Habemus Papam is te koop op dvd via Bol.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Meesterlijke chocolade uit Monsummano

Heerlijke Italiaanse pizza

Lekker Italiaans eten bij Piazza Italia