in , ,

Aanslag op de Scheve Toren van Pisa voorkomen

aanslag op de Scheve Toren van Pisa voorkomen

Italiaanse media spraken gisteren over een Tunesiër die is uitgezet door de autoriteiten. Hij zou worden verdacht van het plannen van een jihadistische aanslag op de Scheve Toren van Pisa.

Afgelopen donderdag werd de 26-jarige man gearresteerd, nadat hij berichten op sociale media had geplaatst die de aanslagen in Europa verheerlijkten. Hij voegde daaraan toe dat hij zelf het beroemdste monument van Toscane aan zou vallen. De toren staat op het Piazza dei Miracoli (het Plein van de Wonderen) in Pisa, waar dagelijks duizenden toeristen komen.

Op vrijdag tekende een rechter zijn uitzettingsbevel. Daarin staat dat er genoeg bewijs was dat de Tunesiër met Islamitische Staat sympathiseerde. Verdere details werden niet prijsgegeven.

Onrust over aanslag

In Italië neemt de verontrusting over een potentiële aanslag toe, na de recente geslaagde aanvallen op onschuldige burgers in Frankrijk en België. De afgelopen weken zijn veel van extremisme verdachte islamieten op bevel van minister Angelino Alfano het land uitgezet.

Bron: thelocal.it

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

'Ndrangheta

‘Ndrangheta: de wereld is van ons

Matera-Basilicata

Ferragosto: megadruk in Matera