in

Italiaanse natuurparken

Parco Giardino Sigurta

Naast de vele prachtige eilanden, meren en stranden in Italië, zijn er ook tal van geweldige natuurparken te vinden in Italië. De meeste natuurparken in Italië, beschikken over veel schitterend groen en zijn heel geschikt voor wandel- of fietsvakanties. In dit artikel bespreken we een paar van de indrukwekkendste nationale parken van Italië.

De Abruzzen

De regio Abruzzen beschikt over 4 imposante natuurparken. Het gebied is rijk aan grotten, meren, holen, bergtoppen, olijfvelden en lange stranden en beschikt ook over een zeer divers aanbod aan flora en fauna.

De 4 natuurparken die te vinden zijn in de Abruzzen:

  • Parco Nazionale della Majella
  • Parco Nazionale Gran Sasso e Monti della laga
  • Parco Nazionale D’Abruzzo, Lazio e Molise
  • Riserva Naturale de Punta Aderci en de Trabocchi

Parco Nazionale D’Abruzzo, Lazio e Molise is het park dat het meeste te bieden heeft, met zijn 25 gemeentes en zeer authentieke dorpjes is het een ware culture beleving. Het park is ook rijk aan wildlife. Zo zijn hier bruine beren, herten, steenarenden en Italiaanse gemzen te vinden. Het park beschikt over de beste wandelpaden. Ben je een liefhebber van trektochten te voet, dan moet je hier zijn.

Parco Nazionale della Majella is het park waar je de mooiste grotten aantreft. Het terrein is hier wel een stuk ruiger en is alleen geschikt voor lange wandelingen wanneer je in een goede fysieke conditie bent.

Het Gardameer

Het Gardameer is behalve een wereldberoemde populaire vakantiebestemming ook een aanrader voor natuurliefhebbers. In de omgeving van het meer zijn prachtige watervallen, rotsen, bergen, natuurparken en botanische tuinen. En dat allemaal naast het Gardameer zelf. Het Gardameer is daarmee een topbestemming voor fietsliefhebbers en wandelaars, maar je zult hier waarschijnlijk dan wel in het laagseizoen willen komen. Rondom het Gardameer zijn er maar liefst 7 natuurparken te vinden:

Parco Giardino Sigurta
Dit park staat bekend als een van de 5 mooiste natuurparken in de wereld. Beschikt naast zijn prachtige natuur ook over botanische tuinen waar al veel mensen het ‘ja-woord’ hebben gezegd.

Het Idromeer
Een vrij rustig meer met een leuke omgeving. Ook zijn de dorpjes in de omgeving er leuk om te bezoeken.

Monte Baldo
Dit natuurgebied bevindt zich op wat grotere hoogte en is te bereiken met een kabelbaan. Het gebied beschikt over immens mooie natuur en is perfect om heerlijk te wandelen.

Waterval Varone en de watervallen van Molina
Beide zijn ‘watervalparken’ met ook grotten en botanische tuinen.

Parco Alto Garda Bresciano
Perfect voor diegenen die van wandelen houden. Koop een wandelkaart en ontdek dit gebied!

Photo Credit (Parco Giardino Sigurta)

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Power Francers

Italiaanse muzieksensatie: Power Francers

te voet naar Rome

Column: te voet naar Rome – deel 4