in ,

Het Italië-gevoel in de winter: 5 tips

Het Italië-gevoel in de winter: 5 tips

We schreven al eerder een aantal tips over hoe je het Italië-gevoel na de zomer vast kunt houden. Maar juist in de donkerste dagen van het jaar verlang je misschien het meeste naar Italië. Kunnen we ons goed voorstellen. Zelf zijn we vorige week nog even in het zonnige Umbrië geweest, maar we beseffen ons goed dat niet iedereen die luxe heeft. Daarom hier vijf tips om het Italië-gevoel in de winter te krijgen.

De Vakantiebeurs

Hoewel vrijwel iedereen zich nu op internet oriënteert op de volgende vakantie, is een bezoek aan de Vakantiebeurs nog altijd een beleving. Italië met al z’n regio’s is steevast uitgebreid aanwezig in de Jaarbeurs in Utrecht. Er wordt Italiaans gesproken, er zijn Italiaanse hapjes en je kunt je vergapen aan de mooiste foto’s en video’s van de meest benijdenswaardige bestemmingen. Een bezoek aan de Vakantiebeurs – van 11 tot en met 15 januari 2017 – is dan ook een goede tip om het Italië-gevoel in de winter te krijgen.

Italiaanse lekkernijen

Italië heeft een naam hoog te houden als het om eten gaat. En in het bijzonder in de decembermaand is er heel wat te smullen. Wat dacht je van de exotisch klinkende dolci panettone, pandoro of mandorlato? Ga naar de supermarkt of groothandel en haal Italiaans lekkers in huis voor het einde van het jaar. Weer eens wat anders dan oliebollen en je krijgt er gegarandeerd een goed Italië-gevoel bij.

Italiaans dineren

En als we het toch over Italiaanse lekkernijen hebben, kunnen we er nog wel een schepje boven op doen. Wanneer heb je voor het laatst in een Italiaans restaurant gegeten? Nee, we bedoelen geen pizzeria! We hebben het over een echt ristorante, waar de obers bij voorkeur geeneens Nederlands spreken. Goede Italiaanse restaurants zijn in Nederland dungezaaid, maar weten zeker het Italië-gevoel in de winter op te wekken. Wat ook goed kan werken is om je diner af te sluiten met een Italiaans digestief zoals limoncello of grappa.

Een Italië-fotoboek

De donkerste dagen van het jaar zijn ook ideaal om nu eens eindelijk met die vakantiefoto’s aan de slag te gaan. Blader door de foto’s op je computer en selecteer die met de mooiste herinneringen. Daarvan laat je dan natuurlijk een fotoboek drukken. Want het is toch zonde om niet iets meer met die foto’s te doen? Zo’n fotoboek is zó bij je in huis en dan kun je nog de hele winter van het Italië-gevoel profiteren. Drukland is niet zo’n bekende aanbieder van fotoboeken, maar de beoordelingen van klanten zijn hoog en de prijzen laag.

Haal de Italiaanse sfeer in huis

Een olijfboompje of een agave in huis geeft instant Italiaanse sfeer. Maar je kunt het ook in terracotta kleuren van accessoires zoeken. Of in Italiaanse lampen. Of je hangt een poster met een Italiaans tafereel op een prominente plek in de kamer. Misschien heb je zelf wel zo’n mooie foto gemaakt tijdens je vorige Italië-vakantie, dat die een uitvergroting waard is? Een van de beste manier om het Italië-gevoel tijdens de winter te krijgen, is om zo veel mogelijk Italiaanse sfeer in huis te halen!

Heb jij nog meer tips om in de Hollandse winter het Italië-gevoel te krijgen? Laat het weten en help anderen uit de winterdip!

Foto: Pixabay

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse kerstversiering

Column: kerstversiering en nostalgie

Koffers van vetrokken Italianen in het Migratiemuseum van Rome. Foto Rop Zoutberg

Minister: het is goed dat sommige Italianen ophoepelen