in ,

Italië na de coronacrisis: waar ga je heen?

Van deze bestemmingen in Italië dromen we nu al

We kunnen niet wachten tot we weer naar Italië kunnen (foto: Edward Hendriks)

Flink balen natuurlijk. We hadden allemaal – in ieder geval al in ons hoofd – trips naar Italië geboekt, maar die gaan voorlopig niet door. Wat we natuurlijk wél kunnen doen is leuke plannen maken in ons hoofd. Wat zijn de Italiëtrips waarvan jij droomt?

Om je te inspireren sommen we er hieronder een paar op die we zelf hoog op ons verlanglijstje hebben staan.

1. Met auto van noord naar zuid

Van noord naar zuid door de laars: de ultieme roadtrip (foto: Pixabay)

Vanwege tijdgebrek is het er nog nooit écht van gekomen, maar deze staat wel met stip bovenaan de lijst. Een trip door de hele laars maken, van het noorden naar het uiterste zuiden (en misschien nog wel een ‘rondje’ Sicilië erbij).

Tijdens zo’n reis zie je een grote diversiteit aan landschappen en lokale culturen. Duidelijk wordt direct – voor zover we dat nog niet wisten – dat Italië misschien wel het meest diverse land van Europa en van de wereld is.

Natuurlijk moet je er de tijd voor hebben. Als je alleen maar in de auto zit doe je er al 3 dagen over om in de punt van de laars te belanden (en je moet ook weer terug). Deze trip bewaren we dan ook als we een week of 4 de tijd hebben om alles op ons gemak te doen.

2. Rondreis door Italië

Heerlijk: een lange roadtrip langs highlights in Italië (foto: Unsplash)

Een trip van noord naar zuid is natuurlijk geweldig, maar je slaat dan wel veel moois over wat je bij een rondreis door Italië van noord naar zuid en van oost naar west wél aan zou doen. Daarom is een uitgebreide rondreis door Italië ook een dikke favoriet.

Nadeel van zo’n rondreis is dat je eveneens veel tijd moet hebben als je héél Italië wilt zien, voor zover dat überhaupt al gaat. Daarom is het handig om je rondreis te beperken tot Noord-Italië, Midden-Italië of Zuid-Italië.

Een rondreis van een week of 2 kun je ook prima maken als je alleen voor één regio kiest, zoals Toscane of Sicilië.

Linktip: hier kun je rondreizen door Italië vergelijken.

3. Napels en de Amalfikust

Lekker toeren over de kustweg bij Positano (foto: Unsplash)

Behalve langdurige rondreizen door heel Italië of een deel van Italië is het natuurlijk ook geweldig om een specifieke bestemming aan te doen. Napels en omgeving staan dan wel hoog op dit lijstje.

De stad Napels vanwege de energie, het lawaai, de chaos. Het rauwe Italië waarvan we af en toe een shot nodig hebben. En natuurlijk de fantastische omgeving. Pompeï, Sorrento, Positano, Amalfi.

Het hele kustgebied is één grote bezienswaardigheid. We kunnen bijna niet wachten om met de wind in de haren over de kustweg in Campanië te zoeven.

4. Comomeer

Villa Balbianello aan het Comomeer
Villa Balbianello aan het Comomeer (foto: Pixabay)

Het Comomeer stond eigenlijk al op onze planning voor deze maand. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Daarom blijft deze bestemming op de grens van Zwitserland en Italië gewoon nog even op ons verlanglijstje staan.

Het Comomeer is een groot bergmeer in de Italiaanse Alpen, een stuk minder toeristisch dan het Gardameer. Bij het Comomeer vind je geen massale campings. Hier ga je naartoe als je luxe wilt ontspannen in een omgeving met veel natuurschoon en sfeervolle Italiaanse dorpen.

Je kunt je hier laven aan de luxe die beroemdheden opzoeken, maar net zo goed wandelen of fietsen in de natuur. Het Comomeer is écht Italië en je hoeft er lang niet zo ver voor te rijden als voor Toscane of andere populaire bestemmingen in Italië.

5. Trasimeense Meer

Het Trasimeense Meer (foto: Pixabay)

Nog een meer waar we graag naartoe gaan. Het Trasimeense Meer (of: Lago Trasimeno) op de grens tussen Toscane en Umbrië is zo’n magische plek die wel missen als we er niet zijn.

Gelukkig zijn we er afgelopen herfst nog geweest. Maar eigenlijk willen we vooral weer terug. Aan de oevers van het meer vind je prachtige middeleeuwse dorpen en stadjes en je kunt hier op veel plekken direct aan het meer kamperen.

Aan welke oever je ook neerstrijkt, in dit gebied zijn er talloze mogelijkheden om de mooiste plekken in Toscane én die in Umbrië te gaan bekijken.

Van welke Italiëtrip droom jij nu al?

Dit zijn slechts enkele van de bestemmingen in Italië waarvan we nu al dromen. Maar er zijn er nog veel meer waar we graag naar af zouden reizen. Sterker nog, we zouden op dit moment wel overal in Italië willen zijn!

Hoe het het bij jou? Van welke trips naar Italië droom jij nu al voor straks? Laat hieronder je reactie achter om andere Italië-liefhebbers te inspireren!

Linktip: kijk hier als je nog meer tips voor je vakantie naar Italië nodig hebt.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

alles komt goed

Column: remigreren in tijden van corona

Italiaanse koffiebonen

De beste koffiebonen: welke kies je?