in ,

Italië op het spoor

Italië op het spoor

‘Dit land zien per trein betekent een cruciale vraag stellen: maakt Italië wel of geen deel uit van de moderne wereld?’, aldus Tim Parks in Italië op het spoor. In zijn eerste Italië-boek in meer dan tien jaar schetst hij een loepzuiver beeld van het land. Of het nu om zijn forensenrit Verona-Milaan gaat of om incidentele reizen naar Napels, Sicilië of Rome, Parks zet zijn dertig jaar hilarische en gekmakende reisavonturen in om ons het ‘charmant-irritante dystopische paradijs’ dat Italië is, te tonen.

Italië op het spoor is een hilarische pageturner en tegelijk een onthullend portret van een land in beweging; een schets van het huidige Italië aan de hand van

Italië op het spoor - Tim Parks

een serie treinreizen. De Britse schrijver Tim Parks (1954) woont al dertig jaar in Italië, tegenwoordig in Milaan. Italiaanse buren, Italiaanse opvoeding en Een seizoen met Hellas Verona werden zowel door pers als publiek zeer goed ontvangen. Bij De Arbeiderspers verschenen verder o.a. Leer ons stil te zitten (2010) en romans als Buiten bereik en De dienares.

Parks schreef veertien romans, waarvan Europa (1997) werd genomineerd voor de Bookerprize. Naast meerdere romans, non-fictieboeken en de boeken over Italië, vertaalde hij onder meer Moravia, Calvino, en Machiavelli naar het Engels. Tim Parks schrijft regelmatig voor The New York Review of Books en London Review of Books over schrijven, lezen en vertalen.

LEES OOK:
Gescheiden kamers van Pier Vittorio Tondelli

Italië op het spoor met Tim Parks

Donderdag 27 juni is de internationaal vermaarde schrijver Tim Parks te gast in het NRC-café in Amsterdam (Rokin 65) voor een interview met Jasper Henderson over zijn nieuwste boek, Italië op het spoor. De literaire avond begint om 20.30 uur en de voertaal is Engels. Kaarten kosten € 7,50 en zijn te bestellen via het NRC-café.

Italië op het spoor bestellen bij Bol.com (18 juni 2013)
320 blz.
€ 19,95
Arbeiderspers, 2013

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Alfa Romeo 8C

Rijden in Italiaanse stijl met Alfa Romeo

Gran Ballo Verona

Column: zien en gezien worden op het Gran Ballo van Verona