in , ,

Italië pakt pizzarecord terug van Spanje

Italiaanse pizzabakkers hebben de titel van de langste pizza ter wereld teruggebracht naar waar hij hoort: Italië. De pizzaiolo’s hebben een pizza gemaakt die meer dan een kilometer lang is.

In het Calabrische dorp Rende werkten ze afgelopen weekend voor zestien uur nonstop aan de 1.299 meter lange pizza, waarmee ze het vorige record in handen van Spanje verpulverden. Dit berichtte de krant Il Quotidiano del Sud.

Om de pizza te bakken was een speciale oven nodig, waar de pizza doorheen gerold kon worden. Nadat een deel was gebakken, werd het op een tafel gerold, waarna het volgende deel aan de beurt was.

langste-pizza-record-italie
De langste pizza ter wereld (foto: ginevra17 via Instagram)

Een kritische jury bestaande uit rechters, een notaris, een advocaat en een landmeter werd opgeroepen om de lengte van de pizza – kronkelend van Piazza San Carlo Borromeo naar Piazza Matteotti – op te meten.

Zo’n 60.000 mannen, vrouwen en kinderen waren getuige. Hetzij als vrijwilliger om mee te helpen te pizza te beleggen, hetzij als verwonderend publiek. En ongetwijfeld: om verspilling tegen te gaan en de enorme pizza te helpen verorberen.

De langste pizza ter wereld op video

Hoewel er een record verbroken werd, was het hoofddoel van het evenement om geld op te halen voor een busje voor de ouderen en mindervaliden in de provincie Cosenza.

Het vorige record bedroeg 1.141 meter en werd gevestigd in het Spaanse dorp Tomellaso, in de regio Castilla de La Mancha, in 2011.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Livigno: fietsparadijs in de Italiaanse Alpen

Franse minister: red de wereld, stop met Nutella