Meer verhalen

  • in , , , , ,

    Eten in Rome: 15 goede en betaalbare restaurants

    Zoals elke in Rome wonende Nederlander krijg ook ik van landgenoten regelmatig de vraag naar een goed, typisch restaurant, bij voorkeur niet te toeristisch en uiteraard – ons kent ons – ook niet te duur. Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig. Rome telt een kleine 8.000 ristoranti en trattorie waarvan ik er zelf in de ruim 30 jaar […] Meer

  • Anna Del Conte On Pasta
    in , ,

    Anna Del Conte on Pasta

    De eerste druk van het kookboek Anna Del Conte on Pasta uit 1976 veranderde volgens Nigella Lawson de manier waarop Engelsen dachten over Italiaans koken. De nieuwste druk (inmiddels weer enkele jaren oud) is prachtig en doet eer aan de oude stijl met een mooie retrolook. Een cover van stof, veel zwart-witfoto’s van destijds in […] Meer

  • 5 bijzondere Italiaanse pastasoorten
    in

    5 bijzondere Italiaanse pastasoorten

    Iedereen in Nederland heeft waarschijnlijk wel eens penne, spaghetti en macaroni gegeten. Misschien zelfs wel farfalle (strikjespasta, eigenlijk betekent het ‘vlinders’), fusilli (van die spiraaltjes) en tagliatelle (van die platte lange linten). Maar het zal je verbazen hoe ontzettend veel meer pastasoorten er zijn. In een gemiddelde Italiaanse supermarkt zijn er al twee volledige rijen […] Meer

  • beste pizzeria's
    in , ,

    Dit zijn de beste pizzeria’s van Napels

    Wie Napels zegt, zegt pizza. In deze stad is de pizza ontstaan en van hieruit is het fenomeen van de pizzeria uitgewaaierd over de wereld, vaak door toedoen van Italiaanse emigranten. Napels blijft daarom de wereldhoofdstad van de pizza, daar is elke kenner het wel over eens. Daarom ook heeft de UNESCO, de organisatie voor […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.