Meer verhalen

  • Eataly - Italiaans kookboek
    in , ,

    Italiaans kookboek: Eataly

    Een dikke kookbijbel die doet denken aan de Zilveren Lepel, maar die een heel andere traditie heeft. Waar komt Eataly vandaan? En wat halen we in huis met dit exclusieve, nieuwe Italiaanse kookboek? De restaurantketen Eataly Eataly is een restaurantketen uit Italië die ook in het buitenland opmars maakt. Ze brengen alvast hun kookboek uit […] More

  • Wat eten Italianen?
    in ,

    Wat eten Italianen?

    Wat eten Italianen eigenlijk? En nee, met die vraag bedoelen we voor de verandering eens niet de typisch Italiaanse gerechten als pasta en pizza. Misschien is het beter om te vragen wat Italianen wannéér eten. Hoe noemen ze hun dagelijkse maaltijden? Wat eten ze voor het ontbijt? Wanneer is het tijd voor de aperitivo? En […] More

  • de tien geboden van de truffel
    in ,

    De Tien Geboden van de Truffel

    Bij het betreden van de conferentiezaal van de Associazione della Stampa Estera, de buitenlandse persvereniging in Rome, komt de geur je al tegemoet. De ruimte is doordesemd van het aroma van de tuber magnatum pico, ofwel de truffel. In een glazen schaal bij de ingang liggen zeventien schitterende exemplaren van de witte truffel van Alba […] More

  • Caponata
    in ,

    Buon appetito! De 10 lekkerste Italiaanse recepten

    Ik hou van koken, maar ben geen kok van liflafjes, mousses, bloemetjes op mijn bord, grote borden met een minuscuul gerechtje erop en een scheikundig experiment erbij. Ik hou van lekker degelijk, schuw geen koolhydraten en ja, ben ook gek op (Italiaans) fastfood. Sono una buona forchetta, zeggen ze dan in Italië. De top tien […] More

  • in , ,

    Italiaans recept: mezzaluna van tomaat gevuld met basilicummousse

    Een fijnzinnig voorgerechtje om mee te scoren op een feestelijk diner! De ‘pasta’-velletjes die we opvullen met basilicummousse en toeklappen tot halve maantjes zijn gemaakt van tomatensap. Dit is een recept voor een voorgerecht voor vier personen. Ingrediënten voor de tomatenvelletjes 300 gram tomaat 1 eetlepel ahornsiroop enkele druppels tabasco 2 gram agaragar zout Ingrediënten […] More

  • Liguria kookboek Marlies de Waal
    in , ,

    Liguria – Leven en eten tussen olijfbomen en zee

    Regionale kookboeken over Italië hebben sowieso mijn interesse, zo dus ook Liguria – Leven en eten tussen olijfbomen en zee van Marlies de Waal. Het eten verschilt nogal of je in Venetië, Milaan, Bologna, Rome, Napels, Bari of Palermo eet. Zo verschenen in de afgelopen tijd al een leuk kookboek over Romeins eten, over eten van […] More

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.