Meer verhalen

  • Liguria kookboek Marlies de Waal
    in , ,

    Liguria – Leven en eten tussen olijfbomen en zee

    Regionale kookboeken over Italië hebben sowieso mijn interesse, zo dus ook Liguria – Leven en eten tussen olijfbomen en zee van Marlies de Waal. Het eten verschilt nogal of je in Venetië, Milaan, Bologna, Rome, Napels, Bari of Palermo eet. Zo verschenen in de afgelopen tijd al een leuk kookboek over Romeins eten, over eten van […] More

  • draagbare pizzaoven
    in ,

    Mooi ding: draagbare pizzaoven

    Dit is de draagbare pizzaoven van Roccbox. Een steenoven die je op zowel gas als hout kunt stoken, die een temperatuur van maar liefst 500 graden bereikt en die je overal mee naartoe kunt nemen. Hij ziet er dus niet alleen mooi uit, je maakt er ook nog eens de lekkerste pizza’s mee. Je eigen […] More

  • italiaans recept cannoli
    in , ,

    Italiaans recept: Siciliaanse cannoli

    Cannoli is misschien wel het beroemdste Siciliaanse dessert en is overal op het eiland verkrijgbaar. Dit traditionele gebak wordt gemaakt met houten cannolibuisjes die je kunt kopen bij kookwinkels. Voor als je ze niet kunt vinden of als je geen zin hebt om ze speciaal te kopen, heb ik het recept zo aangepast dat je ze […] More

  • Eleonora Galasso Verrukkelijk Rome Italiaans Kookboek
    in , ,

    Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso

    Er verschijnen per jaar in Nederland meer dan tien nieuwe ‘authentieke’ Italiaanse kookboeken. Wil je die allemaal hebben? Nee! Maar dit dan weer wel: Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso. Koekjes Eleonora Galasso heeft een heerlijk boek gemaakt en in twee weken tijd probeerde ik vier recepten die allemaal duidelijk beschreven waren en echt lekker waren. Biscottini da inzuppo (koekjes om […] More

  • guanciale
    in ,

    Italiaans recept met guanciale: bucatini all’amatriciana

    Guanciale di maiale is varkenswang. Het heeft weinig spierweefsel en heeft een bijzonder soort vet. Het verschilt van andere vleessoorten zoals pancetta (buikvet) en lardo (rugvet). Het is wat harder dan pancetta en het meest gebruikte recept waarvoor guanciale wordt gebruikt is de bucatini all’amatriciana. Het recept daarvoor vind je hieronder. Uiteraard zijn er ook andere […] More

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.