Meer verhalen

  • Gruppo del Gusto: de Groep van de Smaak van Italië
    in ,

    De Smaak van Italië

    Van de ruim 400 buitenlandse correspondenten die zijn aangesloten bij de Associazione della Stampa Estera, de vereniging van de buitenlandse pers in Italië, maken een kleine honderd ook deel uit van de Gruppo del Gusto. Deze ‘Groep van de Smaak van Italië’ bestaat uit journalisten die zich bezig houden met toerisme en gastronomie. Sommige doen dat fulltime, maar […] Meer

  • Antoinette Coops - auteur van Mangiamo
    in ,

    Interview met kookboekenschrijfster Antoinette Coops

    Antoinette Coops, bekend van het blog Italiaans koken met Antoinette, bracht in april haar eerste kookboek getiteld Mangiamo! uit, met gerechten uit de regio Veneto. In 2001 verhuisde ze van Utrecht naar Verona in Italië met een Italiaan die ze in Nederland leerde kennen. Hun zoons heten Victor en Fabio. Ze werkt voor een Nederlands bedrijf […] Meer

  • Antica Aguzzeria del Cavallo, Bologna
    in ,

    Een historische kookwinkel in Bologna

    Ik was met mijn schoonzus in Bologna en slenterde wat door de straten van het centrum. Ik had online wel gezocht naar kookwinkels in Bologna voor vertrek maar ik had niet veel kunnen vinden. Wel wat winkeltjes met cose per la casa, maar geen Oldenhof of Betsies Kookwinkel of iets dergelijks gevonden. Plotseling zag ik […] Meer

  • in

    Lunchen op Sardinië: la cucina gallurese

    Iedereen die wel eens op Sardinië is geweest kent de Costa Smeralda, het complex van luxe villadorpen dat de Aga Khan een halve eeuw geleden aanlegde op de tot dan toe ongerepte oostkust van het eiland. Stadjes als Olbia, Arzachena en La Maddalena, met hun prachtige stranden en kristalheldere water, zijn elk jaar weer in […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.