in , ,

Kamperen volgens Geardropper: huur je kampuuruitrusting ter plekke

Korting voor bezoekers van DitIsItalie.nl

Geardropper

Ken je Geardropper al? Dit is jong bedrijf dat kampeerders met wat extra gemak tegemoet wil komen. Je kunt een complete kampeeruitrusting in acht verschillende landen huren, zodat je zelf relaxed kunt gaan vliegen. Geen zin om je tent op te zetten? Dan doet Geardropper dat ook voor je. Je geniet zelf van een ontspannen reis naar je bestemming. 2017 wordt het jaar waarin de onderneming zich moet bewijzen. Omdat ze ook Sardinië en De Marken in hun concept hebben opgenomen, besteden we er graag wat aandacht aan.

Nick van den Berg

Vlak voor de kerstvakantie lanceerde het in 2016 opgerichte bedrijf van Bas Sonnevelt en Nick van den Berg een nieuw boekingsplatform. Via de website is een complete kampeeruitrusting voor acht Europese landen – waaronder Italië – volledig zelf samen te stellen. Met de Geardropper-uitrusting in je kofferbak kun je als kampeerder vrijuit rondtrekken in je (huur)auto.

 

Bas Sonnevelt

Revolutie in de kampeermarkt

Geardropper wil hiermee een revolutie ontketenen in de kampeermarkt, waarbij een slopende reis en de aanschaf van een uitrusting die je maar één keer per jaar gebruikt tot het verleden gaan behoren. Bas Sonnevelt en Nick van den Berg leggen uit: ‘We willen onze grote droom najagen: kamperen toegankelijk en betaalbaar maken voor de volgende generatie kampeerders, die hun dagelijks leven steeds vaker doorbrengen achter computerschermen en andere apparaten. Onze missie is om iedereen de charme van het persoonlijke contact met locals en het slapen in een tent onder de sterrenhemel te laten ervaren. In ons drukke leven waarin we worden bestookt met informatie, vergeten we soms wat er echt toe doet. Door te kamperen worden al je zintuigen geprikkeld en kom je weer dichter bij de essentie van het leven; genieten van de eenvoud, de natuur en elkaar!’

Compleet kampeerpakket

Geardropper biedt de mogelijkheid een compleet kampeerpakket (tent, stoelen, tafel, koelbox, enzovoorts) te huren op uiteenlopende kampeerbestemmingen. Er zijn natuurlijk al wel opties om een vooraf opgezette tent met inventaris te huren, maar die accommodatie kun je niet meenemen en je zit vaak vast aan een vakantie van zaterdag tot zaterdag. Bij Geardropper kies je zelf je aankomst- en vertrekdatum en vlieg je alleen met je kledingkoffer voordelig naar de bestemming waar je geboekte uitrusting netjes klaar staat op het door jou gekozen Service Point.

Opzet- en inpakservice

Ben je helemaal lui aangelegd? Maak dan gebruik van de opzet- of inpakservice. Het Geardropper Service Point zorgt dan dat alles is opgezet, zodat je bij aankomst alleen nog maar je tent in hoeft te duiken. Na afloop van je vakantie lever je de uitrusting weer in bij het Service Point, of je laat deze inpakken na de laatste nacht verbleven te hebben op de camping van het Service Point. Het idee is: geen stress voorafgaand aan je vakantie en uitgerust thuiskomen.

Zo werkt Geardropper

Kampeerders komen op het dichtstbijzijnde vliegveld aan en rijden vervolgens met hun huurauto naar het Service Point, waar ze hebben aangegeven de kampeeruitrusting te willen ophalen. De Service Points zijn kleinschalige campings waarbij de natuur, de gastvrijheid en de eenvoud centraal staan. Deze natuurcampings zorgen in samenwerking met Geardropper dat de geboekte uitrusting klaarstaat of is opgezet bij aankomst.

Lokale economie

Op deze manier maken deelnemende campings kamperen in hun regio mogelijk voor iedereen en houden ze er een leuke vergoeding aan over. Naast een percentage van het huurbedrag ontvangen deelnemende campings een vergoeding voor de aanvullende services die klanten kunnen boeken. Zo gaat de toeslag die klanten betalen voor de opzet- en inpakservice en de staanplaats voor de eerste en/of laatste nacht nagenoeg geheel naar de campingeigenaar. Een win-winsituatie voor alle betrokken partijen: een schappelijke huurprijs voor kampeerders en een mooie kans voor lokale ondernemers om hun camping op de kaart te zetten en hun omzet te verhogen.

Het team achter Geardropper staat te popelen om gasten in Italië te mogen verwelkomen in samenwerking met de deelnemende campingeigenaren. De Service Points van Geardropper voor het seizoen 2017 zijn Amfibie Treks in Nuoro op Sardinië en Faranghe! in De Marken (Le Marche).

Probeer Geardropper met korting

Zou deze kampeerservice iets voor jou zijn? Als bezoekers van DitIsItalie.nl krijg je de kans om Geardropper dit seizoen met korting te proberen. Bestel je een kampeeruitrusting voor een totaalprijs van meer dan € 200, dan krijg je met de onderstaande couponcode een korting van € 20.

Kortingscode Geardropper: DITISITALIE (geldig tot 1 maart 2017 en zolang de voorraad strekt)

We horen graag wat je van het concept van Geardropper vindt in de reacties!

Kijk voor meer info op www.geardropper.com.

Foto’s: Geardropper

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Letiza Battaglia

Toen je de maffia nog zag

Hotel met dertig gasten ingestort na lawine Italië

Lawine vaagt hotel Rigopiano in Farindola weg