in , ,

Meesterlijke chocolade uit Monsummano

‘Een fantastisch product is niet het einde… maar het begin.’ Dat is de filosofie van meesterchocolatier Andrea Slitti uit Monsummano Terme, Toscane. In 1988 begon Andrea met werken in de koffiebranderij en -schenkerij van zijn vader. Al snel besloot hij een product met veel toekomst toe te voegen: chocolade.

De zaak van meesterchocolatier Andrea Slitti in Monsummano Terme, Toscane

Sindsdien is het hard gegaan. Andrea won vele internationale prijzen met zijn chocolade. Zoals de World Chocolate Award met zijn beroemde en overheerlijke chocoladecrème genaamd ‘Riccosa’.

Op de vraag wat het geheim voor zijn succes is, antwoordt hij: ‘De hartstocht voor het werk, een zorgvuldige selectie van alleen de beste ingrediënten en een artistieke benadering van het vak.’

Aan alles merk je dat Andrea zichzelf als een chocoladekunstenaar ziet. En terecht. Dacht je dat Nutella lekker was? Probeer de chocoladecrème met hazelnoot van Andrea eens! Grote kans dat je er tijdens je volgende bezoek aan Toscane speciaal voor omrijdt.

Slitti Chocolade Monsummano Toscane
Het interieur van Slitti Cioccolato e Caffè

Slitti Cioccolato e Caffè
Via Francesca Sud 1268
51015 Monsummano Terme
www.slitti.it

Bron: agriturismoipitti.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Laat die Nutelleria maar komen

Braulio Bormio

Videocolumn: Braulio, een amaro uit de Italiaanse Alpen