in , , ,

Naar Italië – tu parli italiano?

Rome

Ga je binnenkort naar Italië en weet je nog niet precies hoe je je vakantie in gaat vullen? Misschien wil je de taal onder de knie krijgen. Hoe zou je het vinden om naar Italië op vakantie te gaan, en tegelijkertijd de taal te leren? Overweeg dan één van de vele taalreizen.

Italië is een prachtig, maar ook veelzijdig land, met een rijke geschiedenis, ongerepte natuur en natuurlijk het eeuwenoude Rome met haar architectuur die je blijft verbazen. Het Colosseum, het Pantheon en de Trevi-fontein zijn maar een paar van de vele attracties die te vinden zijn in Rome. De toren van Pisa, Napels, Pompeï en Venetië zijn maar een kleine selectie van de vele andere trekpleisters in Italië, zowel voor de toerist als voor de Italianen zelf. Lig je liever op het strand, dan is Rimini misschien wel iets voor jou. Met zijn uitgestrekte zandstranden, vele discotheken, barretjes en winkels is het de perfecte bestemming voor degenen die van zon, zee en strand genieten willen.

De Italianen zelf zijn erg gastvrij en vinden niets leuker dan een woordje te wisselen met de toeristen. Maar hoe zou het zijn om daadwerkelijk een gesprek te kunnen voeren met de lokale bevolking, in plaats van je handen en voeten te gebruiken  om je duidelijk te maken? Als je een gesprek kunt voeren met de lokale bevolking, leer je Italië pas echt kennen. De Italianen zullen je laten kennismaken met de echte Italiaanse cultuur en je misschien zelfs wel uitnodigen om een hapje te komen eten. Op deze manier ervaar je de authentieke Italiaanse gewoontes en gebruiken pas echt.

LEES OOK:
Column: Hollandse geneugten die ik mis in Italië

Als je op taalreis naar Italië gaat, behoort dit tot een van de vele mogelijkheden.  Op deze manier pik je de taal niet alleen sneller op, maar kun je tegelijkertijd de vele aantrekkelijke steden met hun bezienswaardigheden bezoeken. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker om terug te komen uit Italië en een aardig woordje Italiaans te kunnen spreken?

Beoordeel dit artikel

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Zoektocht naar het beste restaurant van Italië

Bella Italia Suzanne Vermeer

Vakantielectuur: Bella Italia van Suzanne Vermeer