in

‘Nederlanders rijden veilig, Italianen niet’

'Nederlanders rijden veilig, Italianen niet'

Europese automobilisten vinden dat Nederlanders zich goed op de weg gedragen. Ze sms’en niet achter het stuur en ze dragen netjes hun gordel.

In de Europese Barometer voor verantwoord rijgedrag van onderzoeksbureau Ipsos komt Nederland op plaats drie, direct achter Zweden en Duitsland.

De Italianen maken geen enkele kans op een podiumplek. Ze worden gezien als de gevaarlijkste chauffeurs van Europa. Nog gevaarlijker dan de Grieken en de Polen. Deze laatste chauffeurs rijden dan weer het vaakst over de vluchtstrook of kruipen met een borrel op achter het stuur.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 12.000 Europeanen in elf landen. Zij moesten was zeggen over het rijgedrag van hun landgenoten in vergelijking met andere Europeanen. De meningen over wat gevaarlijk is verschillen per land. Zo denken Nederlanders dat de meeste dodelijke ongevallen komen door onoplettendheid door bijvoorbeeld het gebruik van een smartphone. Polen denken dat hard rijden en dronken achter het stuur zitten het gevaarlijkst zijn.

Bron: NOS, foto: Pixabay

‘Nederlanders rijden veilig, Italianen niet’
Beoordeel dit artikel

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…