in

Op wintersport in Italië

Italië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het uitzoeken van een skivakantie. Toch kun je vanuit Milaan, Turijn en Verona binnen een uurtje op de piste staan. Terwijl in het laagland de zon de lucht snel opwarmt, zijn de pistes in de besneeuwde Alpen van een wonderbaarlijke kwaliteit. Rondom Turijn vindt je de skigebieden die werden gebruikt tijdens de winterspelen van 2006. Het Aosta-dal ligt vlak achter de Mont Blanc en vanuit Breuil-Cervina ski je gemakkelijk naar het Zwitserse Zermatt.

wintersport in italie

Dolomiti Superski

De oudste skigebieden liggen in de buurt van het Lago Como (Comomeer). Dit is met een maximale diepte van ruim 400 meter het diepste meer van het land. Het ligt in een prachtige bergachtige omgeving. In de herfst kun je de verse truffels proeven waar de streek om bekend staat. De steden Milaan en Turijn liggen niet ver van het meer vandaan en lenen zich perfect voor een dagtocht. Maar het bekendste skigebied ligt een stukje verder weg. Tussen Brenner en Verona ligt Dolomiti Superski. Dit gebied beslaat een belangrijk deel van het oppervlak van Zuid-Tirol. De voertaal is er Duits (het hoorde tot 1918 bij Oostenrijk). Hier kun je na een dag skiën natuurlijk heerlijk eten, en voordat je de piste opgaat drink je voor minder dan twee euro een overheerlijke cappuccino – het blijven per slot van rekening Italianen, dus het eten moet voortreffelijk zijn!

LEES OOK:
Campings in Italië: wat neem je mee?

Kunstsneeuw

Als je de kwaliteit van de pistes vergelijkt met bijvoorbeeld wintersportgebieden in Oostenrijk valt op dat de Italiaanse skiliften minder up-to-date zijn. Aan de andere kant lopen de Italianen voorop als het gaat om de inzet van kunstsneeuw. Als de hellingen eromheen nog groen zijn, ligt er een dik pak sneeuw op de piste. Let op wanneer de schoolvakanties en vrije dagen in Italië zijn. In deze periode zijn de skigebieden afgeladen met Italianen. De rest van de tijd heb je het rijk voor je alleen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Wintertrex

Op wintersport in Italië
5 (1 stemmen)

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Aan welk Italiaans strand lig jij straks?

Frappe di Carnevale

Italiaans recept: frappe di carnevale