DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Regelmatig worden boeken, films of andere producten en diensten besproken en zijn er opmerkelijke of leuke artikelen die allemaal een relatie met il bel paese hebben. Adverteren op DitIsItalie.nl betekent contact leggen met een kapitaalkrachtige, hoogopgeleide doelgroep met interesse voor reizen, vakanties in Italië, wonen en werken in Italië, de Italiaanse cultuur en Italiaans design.

italiaanse-zomerdrankjes-spremuta

Bereik DitIsItalie.nl

De artikelen op DitIsItalie.nl worden goed gelezen en gedeeld via sociale media. De laatste vier jaar is de website sterk groeiende. Hieronder zie je nog wat specifieke gegevens over de website. Onderstaande informatie is gebaseerd op statistieken van de laatste twee jaar en was actueel ten tijde van het opstellen van deze informatie (najaar 2017). Neem voor de meest actuele cijfers contact op met DitIsItalie.nl.

Bezoekers/maand: 50.000
Pageviews/maand: 72.500
Maandelijks bereik: 69.000

Volgers op Twitter: 2.600
Fans op Facebook: 15.000
Abonnees op YouTube: 500
Abonnees nieuwsbrief (dubbel opt-in): 800

Leeftijd site: online juni 2009

 

Een gestage groei in bezoekerscijfers sinds de lancering van DitIsItalie.nl
Een gestage groei in bezoekerscijfers sinds de lancering van DitIsItalie.nl (Bron: StatCounter)

Adverteren op DitIsItalie.nl en samenwerkingen

Banner
Op alle pagina’s excl. de homepage kan een banner van 336 x 280 pixels (‘large rectangle’) worden geplaatst. De banner staat op alle pagina’s in de rechterkolom onder het kopje ‘speciaal aanbevolen’. De banner kan zowel statisch als geanimeerd zijn. Daarnaast kan een leaderboardbanner of een large rectangle aan de onderzijde van elke pagina worden geboekt (verschillende formaten mogelijk).

Neem contact op voor de speciale tarieven van de banners.

Homepage takeover
De achtergrond van de homepage kan worden overgenomen door een advertentie. De advertentie is zichtbaar aan de zijkanten van de hoofdcontent en aan de bovenkant van de pagina op alle pagina’s. Met een homepage takeover kun je jouw merk perfect in de spotlights zetten. Een homepage takeover wordt op maat gemaakt voor jouw merk en geplaatst voor de periode van minimaal een maand. Uiteraard kunnen kliks op het ontwerp worden doorgeleid naar jouw website.

Tarief € 100,- per maand (minimale afname 1 maand)

Commercieel gastblog
Een artikel, door jou geschreven, met daarin maximaal 2 commerciële links. Graag ontvangen wij ook beeldmateriaal bij de aangeleverde tekst. Het artikel dient betrekking te hebben op de inhoud van de website (thema: Italië in brede zin) en moet een uniek (niet eerder op internet gepubliceerd) en zo mogelijk foutloos geschreven artikel van minimaal 500 woorden zijn met nuttige informatie voor de bezoekers van de website. Een gastartikel blijft na plaatsing op de website staan en wordt onderscheiden van redactionele content door de toevoeging ‘Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met <naam (eind)klant>’ aan de onderkant van het bericht.

Eventueel kun je er ook voor kiezen ons alleen input en links voor het artikel aan te leveren en het tegen een meerprijs van € 50,- te laten schrijven. DitIsItalie.nl behoudt zich het recht voor om wijzigingen en interne links in het door jou aangeleverde artikel aan te brengen. We plaatsen geen artikelen over onderwerpen, producten of diensten waar we niet achter staan. Promotors van goksites en aanverwante diensten hoeven niet te reageren; dit soort samenwerkingen gaan wij niet aan.

Een voorbeeld van een goed commercieel gastblog: La Laguna Veneta.

Tarief: € 200,-

Gratis gastblog
Een gastblog is een door jou geschreven artikel (met niet eerder gepubliceerde tekst) met een neutrale grondslag. Het artikel heeft geen (directe) commerciële doelstelling en is leuk of informatief voor de bezoekers van DitIsItalie.nl. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om artikelen over een bepaalde streek, een film of een boek of een onderzoek dat een link heeft met Italië. Zo plaatsen we veel blogs van mensen die in Italië wonen of hebben gewoond. Ook plaatsen wij regelmatig gratis gastblogs van Nederlanders die een b&b of een andere vakantieaccommodatie in Italië hebben. In zo’n gastartikel wordt desgewenst gratis een link naar jouw website opgenomen. Neem contact op als je denkt een goede bijdrage aan de site te kunnen leveren.

Tarief: GRATIS

Extra promotie
Jouw gastartikel (zowel het gratis als het commerciële artikel) op DitIsItalie.nl wordt ook op Twitter en eventueel op Facebook geplaatst en gaat automatisch mee in de goed gelezen DitIsItalie.nl-nieuwsbrief (tip: schrijf jezelf ook even in via het invulveld op deze pagina)!

Andere samenwerkingen met DitIsItalie.nl
Vanzelfsprekend staan wij ook open voor andere samenwerkingen. Persreizen, besprekingen van films en boeken, wedstrijden en prijsvragen, sfeerimpressies van Italiaanse evenementen…

We zijn benieuwd naar wat jij te bieden hebt. Geïnteresseerd in een samenwerking met DitIsItalie.nl? Neem dan even contact opA presto!