Wie maken DitIsItalie.nl? Maak hier kennis met het team bloggers en verslaggevers dat een structurele of onregelmatige bijdrage levert aan DitIsItalie.nl.

Naast deze vaste bloggers maken we ook regelmatig gebruik van gastblogs van andere Italië-liefhebbers. Wil je zelf ook deel uitmaken van het DitIsItalie-team of wil je eens een gastblog schrijven, neem dan contact op met de redactie.

Edward Hendriks
Edward Hendriks Hoofdredactie

In het dagelijks leven ben ik freelance copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een boek bovendrijven. Het zou toen nog ruim drie jaar duren voordat mijn op Napolitaanse leest geschoeide debuutthriller ‘Bloedgeld’ uitkwam. Wel begon ik op al 18 juni 2009 met ditisitalie.nl, dat in de loop der jaren tot een populair online magazine met veel informatie en entertainment over Italië is uitgegroeid. In 2017 komt mijn nieuwste thriller uit. Ik werk ondertussen aan mijn vierde en vijfde thrillermanuscript. Natuurlijk blijf ik ook gewoon mijn werk doen als copywriter voor heel uiteenlopende klanten én bloggen voor DitIsItalie.nl. Ik heb drie dochters, een vrouw en een grote voorliefde voor Italië.

Myrthe Claus
Myrthe Claus Columniste/redactrice

Ons dagelijkse leven, in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik schrijf als freelancer over Italië.

Rop Zoutberg - Italië-correspondent
Rop Zoutberg Italië-correspondent

Rop Zoutberg is correspondent in Italië voor het NOS Journaal en woont in Rome. Naast berichten voor radio en televisie over Italië fotografeert hij veel, zijn grote passie. ‘Italië is echt een thuis voor me geworden nadat ik lange tijd in Spanje woonde. Wat me fascineert is de lappendeken aan regio’s, die echt totaal verschillend zijn. Daardoor blijf ik reizen en ontdekken.’ Zijn favoriete stad is Napels.

In 2010 maakte ik met een vriendin een rondreis door Italië. Aangezien we studeerden en niet veel te besteden hadden verbleven we in hostels, zo ook in Rimini. De kamer deelden we daar met twee Italianen die geen woord Engels spraken, wat de pret niet mocht drukken. ’s Avonds zouden ze uitgaan met vrienden en ze vroegen of we mee gingen. Een van die vrienden deed wel heel erg zijn best, superleuk maar ook spannend, het blijft tenslotte een Italiaan. We wisselden enkel e-mailadressen uit. Terug in Nederland besloot ik contact te zoeken.

Femke van Twuijver
Femke van Twuijver Blogger

Uiteindelijk is hij op vakantie naar Nederland gekomen en daar bleek dat onze gevoelens toch heel sterk waren. Een jaar lang heen en weer reizen volgde tot ik de mogelijkheid vond om mijn studie online af te maken. Op dat moment besloot ik bij hem in Piëmont te gaan wonen. Inmiddels woon ik hier drie jaar. Eind september 2014 zijn we getrouwd. Op beide vlakken dus geen liefde op het eerste gezicht, maar ik zou voor geen goud terug willen naar Nederland, zo veel hou ik nu van mijn man en het land.

Ineke Spoorenberg
Ineke Spoorenberg Columniste

Ineke Spoorenberg is journalist. Ze werkte 21 jaar als redacteur voor het NOS Journaal met als specialisme Italië. Na de dood van haar partner maakte ze in 2010 een voettocht naar Rome, het jaar daarop kwam een boekje over haar tocht uit, getiteld: Ineke loopt naar Rome. In 2012 kwam een einde aan haar carrière bij de NOS. Het jaar daarop lanceerde ze de website Met Ineke In Italië waarop ze schrijft over minder bekende maar zeker zo interessante plaatsen in Italië.

Lotje Lomme
Lotje Lomme Blogger

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze heeft twee kleine bambini en kookt Italiaans voor buurtgenoten. Ook geeft ze Italiaanse les en vertaalt ze nu en dan via Italiaans in Schoonhoven.

Marleen Rohmensen
Marleen Rohmensen Blogger

Mijn liefde voor Italië is groot. Ik voel het als mijn tweede vaderland. Ik kom er al mijn hele leven en spreek de taal vloeiend. Ik heb er een aantal jaren gewoond en gewerkt (in Florence en in Milaan) en ben ook jaren in het zuiden van Italië geweest, zodat ik ook veel geleerd heb over de mentaliteit en de cultuur in het zuiden (Calabrië) en over het grote verschil met het noorden van Italië. Zo heb ik zelfs het Calabrese dialect leren verstaan en spreken. Mijn eigen bedrijf is ‘in wording’. Het wordt een website voor de verhuur van vakantiehuizen en koophuizen of bouwpercelen in een specifiek deel van Umbrië en dit wil ik in de toekomst verder uitbreiden naar andere delen van Italië.

Willemijn Lindeboom
Willemijn Lindeboom Blogger

Willemijn woont sinds 2001 in Italië. Na haar studie Technische Bedrijfskunde vertrok ze naar Tanzania en Zambia en toen ze na vijf jaar besloot dat het tijd was terug te gaan naar Nederland ging ze op vakantie naar Umbrië, vond het er zalig en bleef. Ze sprak al Italiaans omdat ze haar hele leven vakanties in Italië doorbracht en voor haar studie een jaar in Italië was om de taal te leren. In 2013 zei ze haar comfortabele leventje in Umbrië vaarwel om naar Toscane te verhuizen, ditmaal voor de liefde. Ze blogt nu op winitalie.com, werkt voor kleine bedrijven die in Italië voet aan de grond willen krijgen (www.willemijn.it) en geeft af en toe Italiaanse conversatieles.

Yoëll Schutte
Yoëll Schutte Blogger

Al jaren ben ik compleet verliefd op Italië. Zonnige vakanties, een leerzame schoolreis naar Rome en Florence en een Italiaanse oom hebben ervoor gezorgd dat ik al op jonge leeftijd in aanraking kwam met het prachtige land. Mijn liefde voor taal maakte dat ik mij in 2009 inschreef voor een taalcursus Italiaans, waarna ik ervoor koos om Italiaanse taal en cultuur te gaan studeren. Tijdens deze bachelor heb ik ruim vier maanden stage gelopen in Napels, waar ik van het echte Italiaanse leven heb mogen proeven. Na mijn bachelor heb ik de master Vertalen gedaan, die voornamelijk gericht was op het vertalen vanuit het Italiaans naar het Nederlands. Nu ben ik bezig mijn eerste stappen in de wereld van het vertalen te zetten.

Zofia Janssen
Zofia Janssen Blogger

Sinds 2008 voel ik een verrassende verbintenis met Italië. Het diepblauwe water, citroenbomen en cipressen, samen met de majestueuze landschappen gaven me een magisch gevoel, een soort van thuiskomen, het was de vakantie waar de liefde voor Italië werd aangewakkerd. Al snel volgden meer Italiaanse zomers. In Florence is deze eerste liefde uitgegroeid tot een ware liefde. De stad maakte een enorme indruk op me, met haar vele kunstschatten. Omringd worden door zoveel schoonheid doet iets met je. Het inspireert, geeft energie en plotseling zie je overal kansen. Tenminste, dat is het effect wat deze stad heeft op mij. Het ongedwongen rondbanjeren, de sfeer, de geur. Tijdens de eerste

Anne de Vries
Anne de Vries Blogger

wandelingen heeft de stad mijn hart gestolen. De eerste keer dat ik Florence bezocht, ben ik niet alleen verliefd geworden op de stad, ook ben ik voor een Italiaanse jongen gevallen.

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z’n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.