in

Prinses Ariane maakt haar middelbare school af in Italië

United World College of the Adriatic
United World College of the Adriatic in Duino, Italië (foto: UWC)

Prinses Ariane, de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, zal haar middelbare schoolopleiding voortzetten in Italië. Ze zal haar International Baccalaureate behalen aan de kostschool United World College Adriatic, dat in de omgeving van Triëst aan de grens met Slovenië is gevestigd.

Van gym in Den Haag naar UWC in Italië

Op dit moment zit Ariane in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Na de zomer zal ze overstappen naar de school in Italië, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De dienst benadrukte dat de schooltijd van de prinses privé is en vroeg de media haar met rust te laten.

Koninklijke zussen volgen eigen onderwijspad

Prinses Arianes oudere zus, prinses Alexia, volgt haar International Baccalaureate aan het United World College of the Atlantic in Llantwit Major in Wales. Koning Willem-Alexander behaalde zijn International Baccalaureate ook aan deze school in 1985. Kroonprinses Amalia studeert momenteel aan de Universiteit van Amsterdam.

Unieke locatie voor internationaal onderwijs

UWC Adriatic is gevestigd in Duino, op een plek waar Germaanse, Latijnse en Slavische culturen samenkomen. Duino is een charmant kustdorp op een uur afstand van Trieste. Vanuit Duino is het gemakkelijk om naar Venetië te gaan en de Sloveense grens ligt op slechts een paar kilometer afstand.

Van alle elementen van het CAS-programma (creativity, action, service – ‘creativiteit, activiteit, service’), onderscheidt het element van service zich met name bij UWC Adriatic. Het college is geïntegreerd in het leven van de lokale gemeenschap en werkt al vele jaren nauw samen met regionale vrijwilligersorganisaties van verschillende profielen.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We vertrokken naar Italië en het bevalt ons goed

Wij gooiden het roer om en vertrokken naar Lunigiana in Noord-Toscane

Van het Comomeer naar het Luganomeer over de voormalige spoorbaan (foto: menaggio.com)

Fietsroute van Menaggio naar Porlezza