in

Reisgadget: powerbank op zonne-energie

Solar Powerbank

Van 123BestDeal ontvingen we de BeActive! Solar Powerbank om te testen. Zo’n externe batterij komt natuurlijk goed van pas tijdens je trip naar Italië, een dagje uit of een festival.

De powerbank kwam de donderdag voor Lowlands binnen bij de redactie van DitIsItalie.nl. Helaas gingen we dit jaar niet naar Lowlands, maar zo’n festival is natuurlijk wél een perfecte gelegenheid voor een powerbank op zonne-energie.

Ideaal voor op een festival

Ga maar na: je loopt de hele dag over zo’n festivalterrein te sjokken, al dan niet met een rugzak op. De BeActive!-powerbank kun je met de bijgeleverde karabijnhaak aan je rugzak of riem vastmaken, waarna hij op zonnekracht oplaadt. Dat is mooi, want je wilt graag foto’s van je favoriete bandjes kunnen maken en thuisblijvers op Facebook en Instagram lekker maken met festivalselfies.

Maar ja, zo’n smartphonebatterij is altijd eerder leeg dan je denkt en een stopcontact is tijdens een festival altijd ver weg. Bovendien moet je dan je smartphone achterlaten óf erbij blijven en een leuk bandje missen.

solar-powerbank-9

Maar ook voor op het strand

Maar goed, wij gingen niet naar Lowlands. En in Italië waren we dit jaar al geweest. Gelukkig werd het toch nog een paar dagen ’s zomers warm, wat een goede gelegenheid bood om de powerbank op het strand te testen.

LEES OOK:
De 5 mooiste plekken in Basilicata

Over de powerbank op zonne-energie

De BeActive!-powerbank wordt geleverd met een micro-USB-kabel, maar je kunt natuurlijk ook de USB-kabel van je eigen telefoon of tablet gebruiken. Je kunt twee apparaten tegelijk opladen, maar de powerbank moet dan wel geheel opgeladen zijn. Het oplaadniveau kun je testen door op de knop aan de voorkant te drukken. Er gaan dan één, twee, drie of vier blauwe lampjes branden die staan voor 25%, 50%, 75% of 100% lading.

Solar Powerbank

Als je geen tijd hebt om te wachten totdat de powerbank door zon of door kunstlicht (ja, zon heb je eigenlijk niet nodig) is opgeladen, kun je ‘m ook aan het stopcontact hangen. Opladen via zonne-energie gaat met 200 milliampère, wat inhoudt dat het opladen zo’n vijf keer langer duurt dan via een smartphonelader aan het stopcontact.

Zelf heb ik ‘m dus maar aan het stopcontact gehangen en was-ie binnen een uur of twee volledig opgeladen. De output van de powerbank is gelukkig hoger: één ampère, wat een gebruikelijke output is voor veel smartphoneladers.

Tijd om naar het strand te gaan!

Jammer genoeg dus geen strand in Italië, en zelfs geen strand aan zee, maar met een temperatuur van rond de dertig graden Celsius was het aan de recreatieplas en in de schaduw van de bomen ook prima uit te houden. Zeker met een goed gevulde picknickmand mee.

LEES OOK:
De 8 mooiste plekken in het Aostadal (in de zomer)

solar-powerbank-7

Op het strandje heb ik mijn smartphone met de powerbank opgeladen van 60% naar 100%, wat ongeveer een uur in beslag nam.

Zoals je op de foto’s kunt zien, ziet de BeActive! er met z’n rubberen omlijsting robuust uit. Hij kan tegen een stootje, tegen zandkorrels en tegen een beetje water (spatwaterdicht). Er zit ook een witte led op die je als lampje in het donker kunt gebruiken.

solar-powerbank-6

De capaciteit van de accu is 5.000 mAh (milliampèreuur), wat aangeeft hoelang de batterij een bepaalde stroom kan leveren. Een populaire smartphone zoals de iPhone 5 heeft een batterij van 1.440 mAh. Deze zou je met deze powerbank dus bijna drie keer op moeten kunnen laden.

solar-powerbank-4

Kijken we naar een populaire tablet, zoals de Apple iPad Air 2, dan zien we dat die een accu van 7.340 mAh heeft. Die kun je dus niet volledig opladen met de BeActive!-powerbank. Mocht je vooral tablets willen opladen, dan kun je dus beter kiezen voor een exemplaar met een hogere capaciteit, zoals 10.000 mAh.

solar-powerbank-5

solar-powerbank-1

Conclusie?

De BeActive!-powerbank kost € 21,50 bij 123BestDeal (gratis bezorging). Daarmee heb je voor een heel schappelijke prijs een prima allround powerbank, die je on-the-go op kunt laden.

Beoordeel dit artikel
LEES OOK:
5 x stijlvol flaneren in Italië zonder dikke portemonnee

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

aardbeving italie

Een lange geschiedenis aan aardbevingen in Italië

Winactie: De kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura