in

Spectaculaire eruptie van de Etna

Gisteren was het na een jaar of twee weer eens zo ver: de Etna op Sicilië spuugde tot wel een kilometer hoogte lava en as de lucht in. Vlammen, onweer en een gigantische aswolk luidden het begin van een nieuwe periode van vulkanische activiteit in. Hemel en hel op aarde, tegelijkertijd. De laatste tijd kwam het niet verder dan kleine uitbarstingen.

De Sicilaan Marco Restivo maakte er spectaculaire beelden van. Je kunt ze in bovenstaande video bekijken. De eruptie van 3 december 2015 was kort, maar behoorde volgens vulkanologen tot de heftigste van de afgelopen twee decennia. De Etna is volgens dezelfde deskundigen al minstens 2,5 miljoen jaar actief.

Bron: sciencealert.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Positano

10 dingen die je moet doen in Positano

7 dingen die je niet tegen je Italiaanse baas moet zeggen