in

Stedentrip naar de eeuwige stad

Rome

Rome heeft voor iedereen veel te bieden. Ben je geïnteresseerd in de oude Romeinse architectuur? Of wil je het Vaticaan bezoeken en de vele oude kerken in Rome van binnen zien? Of wil je liever genieten van het heftige uitgaansleven en de fantastische restaurants? Alles kan. Boek nu een van die luxe hotels in Rome voor een heerlijke herfsttrip.

Rome

Historische schatten

Als je naar Rome gaat moet je natuurlijk Romeinse bouwwerken als het Colosseum, het Pantheon, Het Forum Romanum en de Via Appia zien. En als je naar het Vaticaan gaat wil je behalve de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel ook het Vaticaanmuseum bezoeken. Maar vergeet ook niet de Engelenburcht. Je kan hier zien hoe de badkuip van de vroegere pausen er uitzag en kan genieten van een schitterend uitzicht over de stad. Ook vanaf de koepel van de Sint Pieter heb je een weergaloos uitzicht op het Vaticaan. Je ziet hier pas hoe groot de koepel eigenlijk is en hoe knap deze kerk der kerken is gebouwd. En de Thermen van Caracalla geven een prachtig beeld van het belang dat de oude Romeinen aan hun badhuizen hechtten.

Colosseum RomeNachtleven

Trastevere en Testaccio zijn de wijken waar het ’s nachts allemaal gebeurt. Testaccio is meer gericht op een jonger publiek. In deze wijken zijn veel goedkopere hotels te vinden, wel zo handig als je na het uitgaan snakt naar je bed en het openbaar vervoer niet meer rijdt. Maar voordat je uitgaat wil je natuurlijk in een restaurant van de eerlijke Italiaanse keuken genieten.

LEES OOK:
Wintersport in Italië: je kunt ook vliegen

Mode

Al het moois komt uit Italië, toch? Kleding, design, sieraden. Dus als je toch van plan bent om naar Rome te gaan kan je de Kalverstraat beter even links laten liggen. Merken als Prada, Gucci en Armani zijn daar niet alleen goedkoper, je hebt er ook veel meer keuze dan in Nederland. De exclusieve Via Frattina staat bekend om de excentrieke mode en etalages vol juwelen. Nog chiquer is de Via Borgognona, al honderden jaren een van de mooiste winkelstraten ter wereld.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

agriturismo in italie

Heerlijke luxe op het Italiaanse platteland

Mooie Italiaanse dorpen: Borghetto