in ,

Tablet en smartphone gaan mee op vakantie (winactie)

We zitten nog midden in de vakantieperiode. Sommigen zijn al weer terug en anderen gaan nog. Veel  door de wol geverfde Italië-gangers wachten tot het drukste seizoen voorbij is. En ben je dan ook zo iemand die z’n smartphone of tablet meeneemt? Let dan wel even op de risico’s (en win een beveiligingsproduct van Kaspersky!).

Uit onderzoek van Zoover blijkt dat maar liefst 65% van de vakantiegangers een tablet meeneemt op vakantie, het jaar ervoor was dit nog 54%. De tablet wordt met name gebruikt voor het bepalen van wat er tijdens de vakantie gedaan gaat worden. Met de smartphone maken we onze vakantiefoto’s. Wie neemt er nog een apart fototoestel mee? Internetverbinding (al was het maar om je vrienden via Facebook hun ogen uit te steken) is natuurlijk wel een vereiste. Meer dan 80% van de vakantievierende Nederlanders kiest dan ook bewust voor een vakantieverblijf met internetverbinding.

Dat de tablet en smartphone meegaan op vakantie is een logische keuze als je kijkt naar de functies die de apparaten kunnen vervullen. Zo kun je de gemiddelde smartphone of tablet gebruiken als gps-ontvanger, mp3-speler, hd-camera en als spelconsole voor de kinderen, allemaal zaken die goed van pas komen tijdens je vakantie. Onderweg naar het zonnige zuiden zie je ook steeds meer iPads achter de hoofdsteunen hangen om het publiek op de achterbank te vermaken.

LEES OOK:
Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Leuk, natuurlijk. Maar het meenemen van deze dure apparaten naar je vakantieadres brengt ook een risico met zich mee. Je zult je dure iPad maar net op dat keiharde Middeleeuwse piazza laten kletteren! Of in een onbewaakt ogenblik verdwijnt ‘ie net van dat fijne terrastafeltje… En dan hebben we het nog niet eens over de risico’s van inloggen op onbeveiligde draadloze netwerken. Van de computerbeveiligingsspecialisten van Kaspersky ontvingen we de volgende tips voor een veilige vakantie met je tablet of smartphone.

Wachtwoorden

Gebruik een wachtwoord om je telefoon of tablet te ontgrendelen. Dit ligt voor de hand maar zeker tablets worden nog lang niet altijd door iedereen op deze manier beveiligd. Deze eenvoudige eerste vorm van blokkeren zorgt er in veel gevallen voor dat iemand anders niet kan bellen of internetten. Zo voorkom je hoge kosten wanneer iemand misbruik probeert te maken van je apparaat.

Openbare wifi-netwerken

Wanneer je op vakantie bent zul je op terrassen of bij restaurants vaak op zoek zijn naar onbeveiligde draadloze netwerken om gratis te kunnen internetten. Deze netwerken zijn voor iedereen open, dus ook voor mensen met kwade bedoelingen. Het is via onbeveiligde netwerken eenvoudiger om in te breken op een verbonden apparaat. Dat hoeft nog niet zo’n probleem te zijn, maar pas wel op met het checken van je creditcardsaldo of het doen van je bankzaken via zo’n openbaar netwerk.

LEES OOK:
Winactie: 1994, het vervolg op 1993

Software

Installeer software op je telefoon waarmee je een telefoon of tablet kunt traceren, als die software nog niet standaard is ingebakken (zoals bij de iDevices van Apple). Er is verschillende software op de markt waarmee je op afstand de locatie van een smartphone of tablet kan achterhalen. Met deze software is het ook mogelijk om het apparaat te blokkeren, zodat de dief of vinder er geen gebruik van kan maken.

KasperskyWin een beveiligingsproduct van Kaspersky!

Kaspersky Lab, bekend van verschillende antivirus-producten, heeft verschillende producten waarmee je zowel smartphones als tablets extra beschermt tijdens je vakantie. Mobile Security is speciaal voor je mobiele telefoon en Tablet Security is voor je – je raadt het al – tablet. Deze producten zijn geschikt voor apparaten die draaien op Android. Van Kaspersky mogen we van allebei de producten één versie weggeven.

Wil jij kans maken op Kaspersky Mobile Security of Kaspersky Tablet Security? Laat dan hieronder of op onze Facebook-pagina een berichtje achter. Zet er ook bij of je de tablet- of de smartphoneversie wilt.

Photo Credit

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

9 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

San Vito Lo Capo: een van de mooiste stranden van Italië

stroopwafels

Column: Hollandse geneugten die ik mis in Italië