in , ,

Top 5: beste Italiaanse kookboeken

Welke Italiaanse kookboeken moet je écht hebben?

beste italiaanse kookboeken: het italiaanse bakboek van sarena solari5. Het Italiaanse bakboek

Het laatste kookboek is half Hollands, half Italiaans en is het Italiaanse bakboek van Serena Solari. De winnares van Heel Holland Bakt van vorig jaar. Zij maakte een kookboek vol met échte Italiaanse taarten, koekjes en brood. Sinds zij deze wedstrijd won, geeft zij ook bakworkshops en organiseert ze culinaire reizen naar Italië. Mijn favoriete taarten: de torta di rose en de amandel-amarettitaart.

Koop bij bol.com

Oneerlijk?

Goed, dat was ‘m. Mijn top vijf van de beste Italiaanse kookboeken. Wie hebben het allemaal niet gered? Giorgio Locatelli (te dik boek, beetje ontoegankelijk), Gennaro Contaldo, Gino d’Acampo, Ursula Ferrigno (hadden ook gekund), Massimo Bottura (niet echt geschikt voor de hobbykok, te ingewikkeld), Pellegrino Artusi (te historisch). Het leven is oneerlijk.

En dan de topkoks die eigenlijk al waren uitgesloten van de race voordat ze er aan waren begonnen. Omdat ze geen Italiaan zijn. Jamie Oliver. Nigella Lawson. Janny van der Heijden met haar leuke pastaboek. De regionale kookboeken over Apulië, Toscane, Piëmont of Sicilië. Risotto-kookboeken, viskookboeken. Te specialistisch.

Wat zijn de beste Italiaanse kookboeken volgens jou?

Ben ik écht over de schreef gegaan? Laat het me dan weten in een reactie en motiveer waarom jouw favoriete Italiaanse kookboek op nummer één had moeten staan.

LEES OOK:
Altijd Viareggio

Foto pasta paperdelle: Ernesto Andrade (Flickr)

Lotje Lomme

Geschreven door Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze geeft Italiaanse les in Gouda en heeft haar eigen taalschool in Schoonhoven: Di' la tua .

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Elektrische Vespa Elettrica

De Vespa gaat nu echt zoemen

McDonald's Italië introduceert de Nutella Burger

McDonald’s Italië introduceert de Nutella Burger