in

Toscane en Umbrië, lekker dicht bij huis

Umbrië

Waarom zou je tien uur in het vliegtuig zitten voor een reis naar een exotische bestemming, puur en alleen om daar een paar weken lang op een maagdelijk wit koraalstrand te wachten totdat lokale tieners zich jouw smartphone en paspoort toe-eigenen? Blijf voor de verandering toch een keer lekker in Europa, bijvoorbeeld voor een avontuurlijke autorondreis. Als je dan gaat kijken naar een leuke bestemming kom je al snel uit bij Italië.

 

UmbriëToscane

Al naar gelang of je alleen of met z’n tweeën rijdt, is Midden-Italië binnen een of twee dagen te berijden. Weinig plekken in de wereld zijn zo rijk bedeeld met alles wat het leven mooi maakt als Toscane. Het is gezegend met een ideaal klimaat, een goddelijk landschap en mooie steden als Florence, Siena, Pisa en Lucca. En je rijdt er met de auto gemakkelijk naartoe. Zodra je aankomt word je al gegrepen door de Toscaanse keuken. Dit is een simpele keuken, maar een die hoogstaande gerechten voortbrengt. Een van de troeven van de Toscaanse keuken is de groengoude olijfolie die wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Montepulciano

Dicht bij de grens met Umbrië ligt de wijnstreek Montepulciano waar twee wereldberoemde wijnen worden gemaakt: de Vino Nobile di Montepulciano en de Rosso di Montepulciano. De wijnen hebben een robijnrode kleur en aroma’s van rood fruit met krachtige houttonen. De Vino Nobile di Montepulciano is een van de oudste wijnen van Italië en wordt al in een document uit de achtste eeuw genoemd. In 1966 kreeg de wijn de belangrijke DOC-status. De streek is genoemd naar het stadje Montepulciano, gelegen op de plek van de Etruskische stad Nocera Alfaterna. Het staat bekend om de vele palazzi in renaissancestijl. Vanaf de stadsmuren en versterkingen heb je een geweldig uitzicht over Zuid-Toscane en Umbrië.

LEES OOK:
Verzekeringen voor je huurauto: hier moet je op letten
Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Agriturismo: weer ‘ns wat anders dan de camping!

Aan welk Italiaans strand lig jij straks?