in

Trouwen in Italië

Trouwen op het strand in Italië

Romantische sferen, de warme zon, schitterende kleuren, lekker eten, mooie wijn, prachtige gebouwen en sympathieke Italianen. Kan je huwelijksfeest mooier? Trouwen in een Middeleeuws stadhuis, op de binnenplaats van een voormalig kasteel, in een luxueuze villa of in een mooi kapelletje in het Toscaanse landschap. Toasten met een prosecco bij de wensput op het publieke pleintje, uitkijkend over de vallei. Of een ‘aperitivo’ onder de palmbomen met de ruisende zee aan je voeten. Trouwen in Italië… Hoe langer je erover nadenkt, hoe aantrekkelijker het wordt.

trouwen_in_italië_apulië_strand

’s Avonds als de zon langzaam ondergaat spelen de muzikanten ‘luna rossa’ en komen de schalen met heerlijke gerechten op de lange tafel. De wijn vloeit rijkelijk, het bruidspaar en zijn gasten zijn volledig ontspannen en genieten van alle momenten. Alles is tot in detail geregeld maar het voelt relaxt en natuurlijk. Zo wil iedereen toch zijn huwelijksdag beleven? Geen stress, geen strakke planning, maar ‘la dolce vita’ ervaren, op z’n Italiaans!

Trouwen op het strand in Italië

Met je voeten in het zand

Sinds kort is het ook mogelijk om op andere plekken te trouwen dan in het stadhuis of de kerk. De burgemeester komt naar de aangewezen plaats en voltrekt het huwelijk gewoon in de buitenlucht. Dit kan een mooie tuin van een privévilla zijn, op een dakterras of zelfs aan boord van een zeilboot.

LEES OOK:
100 Do's en don'ts in Italië (deel 1 - do's)

Trouwen in Italië

Een nieuwe trend is trouwen op het strand. De fraaie zandstranden van Versilia, Toscane en Apulië zijn populair. Tegen zonsondergang wordt het bruidspaar in de echt verbonden waarna er een picknick of uitgeserveerde maaltijd op het strand is. De ruisende golven vormen de achtergrond bij een feestelijke avond. De taart wordt aangesneden bij maanlicht en de kaarsen en fakkels zorgen voor een romantische verlichting. Een beleving met je familie en naaste vrienden om nooit te vergeten!

Geschreven door Gea van Italian Style

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Waar kun je lekker Italiaans eten?

monferrato acquese

Toeristische rondrit in de Monferrato Acquese