Overweeg je een vakantie in Italië? Gelijk heb je! Italië is een fantastisch land voor korte of lange vakanties: het weer is er vaak heel goed, er is een overvloed aan cultuur, prachtige middeleeuwse stadjes om te bezoeken, het eten is er onovertroffen en kinderen worden overal met open armen ontvangen. Op deze en de volgende pagina’s lees je de beste vakantietips en alles over jouw volgende vakantie in Italië!

mooiste-italiaanse-eilanden-elba-favignana

Vakantie in Italië: het hele jaar door

Is Italië alleen een vakantieland voor de zomer? Zeker  niet! Italië is juist het hele jaar door een populaire en veelzijdige vakantiebestemming. Wat dacht je van een stedentrip naar Rome in de herfst of een bezoek aan de kerstmarkten in Turijn in december? Aan de noordzijde van het land liggen de Alpen; een perfect skigebied. Andere populaire bestemmingen zijn het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore, die stuk voor stuk in het noorden van Italië liggen. In het zuiden heb je de ‘onontdekte’ regio’s en het geweldige Sicilië.

La Rocca met zicht op Cefalù, Sicilië
La Rocca met zicht op Cefalù, Sicilië (foto: Marco IJmker)

Reizen naar Italië

Italië heeft het grote voordeel dat je er binnen een dag met de auto kunt zijn. Het noorden van Italië met de populaire Italiaanse meren is prima te rijden voor Nederlanders en Belgen. Mocht je geen zin hebben in een dag in de auto of wil je Italië verder zuidelijk gaan ontdekken, dan kun je natuurlijk ook nog altijd een vlucht boeken en een auto huren. Op alle grote Italiaanse steden wordt rechtstreeks gevlogen en je bent er binnen 2 à 3 uur aan netto vliegtijd. Check vooraf goed de aanbiedingen voor vliegtickets (en ook die voor autohuur). Daarmee kun je vele tientallen en soms wel honderden euro’s besparen.

Vakantie in Italië

Klassiekers én nieuwe bestemmingen voor je vakantie in Italië

Dan is er natuurlijk ook nog Toscane, van oudsher de populairste regio onder Nederlanders. Vanzelfsprekend vind je dan ook veel informatie over de kunststeden en landschappen in Toscane op deze site. Maar Italië heeft zo veel meer te bieden voor een perfecte vakantie. Bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid middeleeuwse steden die het verhaal van het oude Italië vertellen. En dan zijn er nog de ‘all time classics’ als Rome, Florence, Milaan, Napels, Pisa en Venetië. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ‘ongerepte’ en ruige zuiden van het land, dat pas aan het begin staat van zijn toeristische ontwikkeling. Je kunt op DitIsItalie.nl ook leuke (reis)verhalen lezen over bijvoorbeeld Apulië (Puglia) en Basilicata.

Alles voor jouw Italië-vakantie

Cultuur of zonvakantie? Relaxen of juist actief bezig zijn? Lekker eten en drinken? Kamperen of in een hotel? Juist de veelzijdigheid van dit land zorgt ervoor dat iedereen de vakantie of reis van zijn gading in Italië vindt. Eigenlijk hoef je voor geen enkele vakantie ergens anders heen dan naar Italië!

Vakantie vieren als een Italiaan

Voorpret en zo

Hieronder hebben we op verschillende pagina’s ideeën voor jouw vakanties en reizen naar Italië uitgewerkt: stedentrips, Italiaanse regio’s, de Italiaanse meren, campings, vakantiehuizen, budgettips, goedkope vliegtickets, alles komt aan bod. Natuurlijk kun je naast deze praktische informatie ook heel veel culturele informatie en sfeervolle blogs over Italië op deze site vinden. Lees bijvoorbeeld eens rustig de do’s en don’ts in Italië door! Wat ga jij doen tijdens je vakantie in Italië?

Schrijven over jouw vakantie in Italië

Heb je een geweldige tijd gehad op een bepaalde plek in Italië? En moet iedereen dat weten? Dan kun je natuurlijk altijd een keer een gastblog insturen voor publicatie op DitIsItalie.nl. We houden ervan om de ervaringen van anderen met Italië te lezen. Hier vind je meer informatie over gastbloggen (of misschien zelfs gastvloggen?) op DitIsItalie.nl.

Hopelijk kunnen we je op deze site overtuigen dat je echt eens naar Italië toe moet. We wensen je nu alvast een heel fijne vakantie in Italië!

Meer informatie over vakantie in Italië

Op de onderstaande pagina’s kun je meer informatie vinden om jouw favoriete vakantie in Italië uit te kunnen zoeken. En anders kun je ons natuurlijk ook altijd een vraag stellen via Facebook of via mail contact opnemen.

Boek meteen jouw Italië-vakantie
De mooiste plekken in Italië
Italiaanse meren
Italiaanse eilanden
Italiaanse stranden
Kamperen in Italië
Italiaanse steden

Italiaanse regio’s
Italiaanse streken
Agriturismi in Italië
Vliegtickets Italië
Vakantiehuizen in Italië
Goedkoop op vakantie naar Italië
Autoverhuur Italië