Toscane verveelt nooit en is ook voor de Italianen zelf een populaire vakantiebestemming. Niet zo verwonderlijk, want hier heb je het allemaal: cultuur, mooie landschappen, spectaculaire dorpen, heerlijk eten… en Agriturismo I Pitti.

Agriturismo I Pitti ligt op een gunstige plek in de Toscaanse heuvels, even ten westen van Pistoia (Florence in het klein). De weg leidt je naar een heuvel met daario een dorp met middeleeuwse torens: Serravalle Pistoiese. Even buiten dit dorp, midden tussen de groene heuvels tref je deze agriturismo van Stella en Giuliano aan. Om er te komen moet je nog wel een paar minuten over een slingerend, onverhard weggetje afleggen, maar dit is ook met een normale auto goed te doen.

Agriturismo I Pitti

Vanaf de locatie zijn de meeste Toscaanse kunststeden goed te bezoeken. Eigenlijk ligt alleen Siena net een beetje te ver weg. Maar dit is een heel goede plek om bijvoorbeeld Pisa, Lucca, San Gimignano, Volterra, Vinci of natuurlijk Florence te bezoeken. Vanaf het stationnetje van Serravalle stap je zo op de trein naar Florence en heb je geen gedoe met parkeren en de drukte.

Agriturismo I Pitto Serravalle Pistoiese

Als er genoeg gasten zijn, kun je de eigenaren vragen om een lekkere pranzo te bereiden. Tegen een kleine vergoeding zetten ze jou en de andere gasten dan een paar heerlijke gangen voor. Een aanrader!

www.agriturismoipitti.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…