Oltrepo PaveseHet Toscane van Noord-Italië

Toscane is prachtig. Maar ook een flinke rit vanuit Nederland. Goed om te weten dat er in Lombardije (Noord-Italië) een prachtige en nog vrijwel onbekende regio ligt te wachten op jouw bezoek. Glooiende heuvels, historische dorpen, authentieke kastelen… Geen wonder dat de Oltrepò Pavese ook wel het ‘Toscane van Noord-Italië wordt genoemd.

Wijnliefhebbers, opgelet!

De meeste wijn van Lombardije komt uit deze streek. Sterker nog, de Oltrepò Pavese is één van de grootste wijnstreken van heel Italië. Niet verwonderlijk dat de heuvels bezaaid liggen met wijngaarden. Ook de wijnen van de Oltrepò zijn in het buitenland niet zo bekend. In de streek produceren de wijnboeren vooral voor de grote wijnhuizen van andere regio’s. En op kleine schaal natuurlijk ook voor eigen gebruik en genot. Tientallen kleine wijnproducenten maken allemaal hun eigen versie maken van de wijnen van de streek: de Pinot Nero, de Bonarda, de Barbera, de Buttafuoco en de Sangue di Giuda.

Geen massatoerisme in de Oltrepò Pavese

De onbekendheid van de streek in Nederland en andere landen is de lokale bevolking niet op buitenlandse bezoekers ingesteld. Je wordt hier dan ook nieuwsgierig benaderd en de inwoners staan bijna versteld als u een paar woordjes Italiaans weet mee te praten. Je kunt hier nog zonder rijen en files rondkijken, fietsen of wandelen. Het massale, moderne toerisme is hier geheel afwezig. In de Oltrepò Pavese kom je geen hekken rondom de wijngaarden tegen en neemt de wijnboer gerust de tijd voor een praatje.

De authentieke Italiaanse keuken

Wijngaard en villa in de Oltrepo Pavese Het eten in de Oltrepò Pavese is nog heel traditioneel voor de streek. Het is niet aangepast aan een internationale smaak. Een specifieke keuze maken voor een ‘goed restaurant’ is niet nodig. Overal waar je binnenstapt (restaurants, trattorie, osterie) zul je voorgeschoteld krijgen wat de Italiaan voorgeschoteld krijgt. En die is – zoals je weet – heel veeleisend. Daar profiteert de ‘ontdekker’ van deze prachtige streek van. En het mooiste: het hoeft niet veel te kosten. Ook ‘il conto’ zal een aangename verrassing blijken te zijn.

Meer weten over de Oltrepò Pavese? Lees dan ook het artikel met 7 onweerstaanbare redenen om de Oltrepò Pavese te komen ontdekken.

Of kijk voor meer informatie op deze website:
http://www.everyoneweb.com/vakantieitalie

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…