Wat is glamping? Glamping staat voor ‘glamorous camping’, ofwel kamperen op z’n Gordons. Lekker op de camping in de buitenlucht met alle luxe van thuis. Niks niet met de wc-rol over de camping stiefelen of liggend in je tent je kleren aantrekken, kamperen is ook vakantie en daar mag best wat luxe bij komen kijken. Ga jij dit jaar ook voor glamping in Italië?

Glamping
Glamping in Italië – de ware kampeerder of het luxepaardje? (bron: Vacanceselect)

Glamping in Italië is de nieuwe trend. Niet zo vreemd, want glamping is dat heerlijke vrije kampeergevoel, zonder alle lasten daarvan. De safaritenten, lodges (een soort hutten) of mobile homes waarin je verblijft lijken meestal meer op vakantiehuisjes en zijn voorzien van een keukentje met koelkast. Je kent ze misschien wel, ook in Nederland kom je ze steeds vaker op de camping tegen. Soms is er zelfs tv aanwezig, hoewel je daar tijdens de vakantie natuurlijk geen gebruik van maakt. Wifi daarentegen kan wel weer prettig zijn om je vrienden de ogen uit te steken met kekke Facebook-updates (of om die paar noodzakelijke zakelijke mailtjes te versturen). Kinderen slapen in een stapelbed en de volwassenen in een aparte kamer in een tweepersoonsbed. Natuurlijk kun je zelf je eten klaarmaken in jouw glamping-accommodatie.

Glamping in Italië: heerlijk voor de bambini

Voor de kinderen is glamping in Italië perfect. Heerlijk spelen met hun campingvriendjes en gebruikmaken van de luxe faciliteiten van de camping. Want glamping doe je natuurlijk niet op zomaar een camping: alleen de meest luxe campings in Italië komen hiervoor in aanmerking. En als ouders kun je natuurlijk ook heerlijk genieten. Hoe jouw glamping-vakantie precies wordt ingevuld, hangt af van de camping die je kiest en alle beschikbare faciliteiten. Er komen bijna dagelijks nieuwe aanbieders bij waar je super-de-luxe accommodaties op de mooiste campings van Italië kunt boeken. Gelukkig kun je die gemakkelijk vooraf via internet met elkaar vergelijken.

Glamping in Italië – de verschillende soorten glampingtenten (bron: Vacanceselect)

Waar vind je de glamping-campings van Italië?

De glampings in Italië bevinden zich meestal in de toeristische gebieden waar veel te doen is voor jong en oud. Je treft de glampings dan ook vooral aan rond het het kustgebied van Italië en bij het Gardameer. Heb jij ervaring met glamperen in Italië? Heb je een top-glamping bezocht? We horen graag jouw ervaringen, zodat we de meest interessante opties op deze website kwijt kunnen.

Ben je enthousiast geworden? Je kunt je tent in Italië huren via organisaties als Tendi en Roan.

5 Comments

Wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *