De hak van de Italiaanse laars wordt gevormd door de regio Apulië (Puglia). Apulië is de grootste producent van olijven in Italië. In de streek Salento wordt veel wijn verbouwd, wat de regio naar volume een van de belangrijkste wijnstreken van Italië maakt.

Trulli, witte ronde huisjes met kegelvormigedaken, zijn terug te vinden in de provincie Bari in de stad Alberobello. Deze huisjes zijn een nationaal monument en staan zelfs op de werelderfgoedlijst.

Torre_Sant'Andrea_(Lecce)_apulië
De Torre Sant’Andrea bij Lecce in Apulië (photo credit)

Castel del Monte

Het Castel del Monte, bekend van de afbeelding op de Italiaanse 1 eurocent, staat in de provincie Barletta-Andria-Trani. Het kasteel dateert uit 1240 en staat net als de trulli op de werelderfgoedlijst. In de basiliek van de regiohoofdstad Bari is het graf van onze eigen Sinterklaas te vinden.

Het achthoekige Castel del Monte in Apulië
Het achthoekige Castel del Monte in Apulië

Lecce

Lecce, een van de belangrijkste baroksteden van de wereld, bevindt zich ook in Apulië. Deze regio is nog grotendeels ‘onontdekt’ door het massatoerisme en valt ook bij de Italianen zelf in bijzonder goede smaak.

De mooiste plekken in Puglia

Maar Apulië kent nóg veel meer mooie plekken. Ostuni, Gallipoli, Vieste, om er maar eens een paar te noemen. De allermooiste bezienswaardigheden vind je in dit artikel: de 10 mooiste plekken in Apulië.

Loading…