Latium (Lazio) is de regio waar Rome de regionale hoofdstad van is. Vroeger was dit het machtscentrum van de Latijnen, het centrum van het Romeinse Rijk.

Deze regio heeft dan ook een grote geschiedenis op het gebied van kunst, architectuur, archeologie, religie en taal. De stad Rome maakt slechts een klein deel uit van de immense cultuur in deze regio. Buiten Rome zijn verspreid over de regio echter ook honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien.

Voor de mooiste plekken in de regio Lazio lees je dit artikel.

De regio Latium (Laz
De regio Latium (Lazio) in Midden-Italië

De Eeuwige Stad Rome

Rome is de hoofdstad van de regio en van het land. Deze Eeuwige Stad is een van de mooiste steden van de wereld. Door een gigantische culturele historie is deze stad een grote bezienswaardigheid. Van het Colosseum en het Forum Romanum tot de Spaanse Trappen en de Trevifontein. En vergeet natuurlijk het ministaatje Vaticaanstad niet!

Rome heeft misschien wel de beste historische toeristentrekkers van de hele wereld in huis. En dat is te merken, in Rome is het altijd druk met toeristen. Wil je deze stad bezoeken, dan raden we je aan in het voor- of naseizoen te gaan. Het is dan in deze redelijke zuidelijk gelegen stad vaak al (of nog) lekker weer en wat minder druk dan in de overvolle zomermaanden.

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…