Trentino-Zuid-Tirol (Trentino-Süd-Tirol of Alto Adige) is een regio in het noorden van Italië, waar ook de Dolomieten bij horen. In de winter verandert de regio in een waar skiparadijs, maar in de zomer is het hier ook zeker de moeite waard. Trentino is het Italiaanstalige gedeelte (aan de zuidkant), Alto Adige of Südtirol (Zuid-Tirol) is het Duitstalige deel (aan de noordkant).

 

Zuid-Tirol Alto Adige

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt deels in de Alpen en deels in het prachtige berglandschap van de Dolomieten. Zuid-Tirol is met meer dan 300 dagen zon per jaar een goed gebied om diverse buitensporten te beoefenen. Een heerlijke mix van alpien en mediterraan. In de noordelijkste provincie van Italië gaan alpiene tradities hand in hand met een mediterrane levensstijl, culturele veelzijdigheid en de bergen van UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten. Zuid-Tirol is een streek vol contrasten: van Alpentoppen tot zuidelijke sferen, van kosmopolitische openheid tot diepgewortelde tradities. Het zijn de verscheidenheid en de harmonie van de tegenstellingen die Zuid-Tirol zo bijzonder maken.

Bereikbaarheid

Zuid-Tirol/Südtirol is op verscheidene manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona of Venetië Marco Polo prima bereikbaar met transavia.com. Vliegvelden in Italië vind je hier.

3 Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…