In Napels is alles anders. Napels, de stad die wordt verfoeid door de rest van Italië, mag met recht de parel van het zuiden worden genoemd. De stad en haar inwoners zijn de vleesgeworden definitie van het woord hartstocht. Na je eerste stappen op het vliegveld of buiten de deur van het centraal station is er maar één mogelijkheid. Je haat haar, of je hebt haar lief.

Het openluchttheater dat Napels heet

De stad heeft een rijke historie. Aan het einde van de achttiende eeuw was Napels de culture hoofdstad van Europa. Prominenten als Goethe, Wagner en Oscar Wilde kwamen naar de Golf van Napels om aangenaam te vertoeven. Nu, in de 21ste eeuw is Napels arm, authentiek, maar vooral eerlijk. Aan de westelijke zijde is er de rijke boulevard waar tijdens de zwoele avonden heerlijk geslenterd kan worden en waar je je kunt vergapen aan de dure Italiaanse mode in de etalages. In het oosten, achter de Berg van God rust het oude centrum. Complete chaos in de karakteristieke kleine steegjes met opgehangen wasgoed. Scooters scheuren je links en rechts voorbij, mensen schreeuwen vanaf de balkons naar elkaar om de luide volksmuziek te overstemmen en de geur van vers gebakken pizza’s, vis en pasta’s laat je huiveren van genot in het theater dat Napels heet.

Pizza Margherita Napoli
Napels: stad van de échte pizza Margherita (photo credit: Edward Hendriks)

Napels, de stad van de ontelbare kerken en kapellen, stad van het voetbal en van Diego Armando Maradona, stad van de Vesuvius, Pompeï en van de prachtige bezienswaardigheden, van de tropische Golf van Napels met de eilanden Capri, Ischia en de Amalfikust, maar bovenal stad van de unieke Napolitanen. Drink, eet, dans, zing en heb lief in deze bijzondere, een beetje vergeten, plaats onder in de laars van Italië. Overnachten is ook geen probleem, er zijn genoeg leuke hotels in Napels.

Haal een goede plattegrond

Om je te oriënteren tijdens een stadwandeling in Napels, is een goede kaart onmisbaar. Bij de informatiepunten van het plaatselijke toeristenbureau kun je een gratis plattegrond ophalen. Wil je echter van de vaste looproutes afwijken tijdens je stedentrip en de Napolitaanse wijken induiken, dan heb je een meer gedetailleerde kaart nodig. Bij de grotere mediakiosken die je op vrijwel iedere hoek van de straat kunt vinden kun je voor een paar euro een stratenboek (stradario) kopen.

Dus wil je een keer naar het échte Italië? Boek dan je volgende stedentrip naar Napels!

Op zoek naar accommodatie in Napels?

Via Booking.com vind je de meeste hotels en andere verblijfsmogelijkheden tegen de gunstigste prijzen.

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…