Venetië Italië

Zonder twijfel één van de meest romantische bestemmingen van de wereld. Venetië is de stad van de maskers en natuurlijk het stijlvolle carnaval. De stad ligt op een groep van meer dan 120 kleine eilanden midden in een lagune (de Laguna Veneta) die door ruim 400 bruggen grotendeels met elkaar verbonden zijn. Het is een unieke, magische stad, die veel mensen tot de verbeelding spreekt. Een stedentrip naar Venetië zal je dan ook niet teleurstellen.

Waar andere steden een belangrijke straat hebben, heeft Venetië – hoe kan het ook anders – het Grand Canale met zijn typische gondels. De met water omspoelde paleizen aan de grote kanalen zien er onwerkelijk mooi uit.

 

Venetië heeft vele bekende namen in de geschiedenis voortgebracht, waarvan de bekendste Marco Polo is. Deze beroemde Venetiaan, ontdekkingsreiziger en handelaar bracht met de ontdekking van de zijderoute veel rijkdom naar de stad. Volgens de overleveringen heeft hij uit China ook het recept voor de spaghetti meegenomen, iets wat een echte Italiaan natuurlijk altijd zal ontkennen.

Rialto-brug Venetië

Venetië, de welvarende handelsstad

Doordat Venetië een welvarende handelsstad was, kent het een grote rijkdom aan kunst en cultuur, die je terugvindt in de rijkversierde gevels, paleizen, kerken en mooie musea. Vele honderden jaren was Venetië ook het centrum van de glasproductie, pas in de vroege 19de eeuw werd deze positie aangetast door industriële glasblazerijen.

Venetië kent vele restaurants, maar door de hordes toeristen die de stad jaarlijks overspoelen is het moeilijk om een goed restaurant te vinden. Onder het kopje restaurants hebben we daarom een kleine selectie gemaakt. Wat je niet mag missen is natuurlijk de spaghetti alle vongole die hier vandaan komt.

Tijdens je stedentrip naar Venetië zul je ontdekken dat het een prachtige stad is, maar enige haast is wel geboden, want de stad zinkt. Tel daarbij de stijgende zeespiegel op en je begrijpt direct dat de stad voor een grote uitdaging staat. Hoewel je niet direct op de eerste beste vlucht hoeft te springen is het zonder meer een goed idee deze stad snel te gaan bezoeken.

Een ding geven we je wel mee: drink geen koffie of drankje op Piazza San Marco, of je moet er € 9,00 euro per consumptie voor over hebben natuurlijk. Verder is Venetië een stedentrip meer dan waard!

3 Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…