Onlangs ben ik van start gegaan met een mooie website voor de verhuur van vakantiewoningen in Umbrië en wel in de prachtige Carpina Vallei in het Noorden van Umbrië op de grens met Toscane. Een nog vrij onontgonnen stukje Italië.

De kiem voor het promoten van Italië is al in mijn vroege jeugd is ontstaan. Als kind was ik al gefascineerd door dit mooie land. Tijdens de vakanties die ik met mijn ouders doorbracht aan het Gardameer, maakte ik vele vrienden in het dorp. Ik sloot vriendschap met de dochter van de beheerders van het vakantiepark en we beleefden samen vele jeugdavonturen rondom het Gardameer.

Op mijn 14de besloot ik dat het toch makkelijker was om de taal te leren. Mijn vrienden spraken nauwelijks Engels en het ‘praten’ met handen en voeten had zijn charme, maar ook zijn beperkingen. Zo gezegd, zo gedaan. Helemaal in schoolsferen in die periode, heb ik mij de taal heel makkelijk eigen gemaakt en er volop mee kunnen oefenen tijdens mijn vakanties. Het is nu mijn tweede taal en bovendien bevorderde deze kennis mijn vriendschappen ter plekke destijds enorm en nog steeds heb ik veel profijt van deze kennis bij het leggen van contacten.

Monte Valentino

Na mijn opleiding ben ik vertrokken naar Italië om een aantal jaren te wonen in Florence en Milaan. Ik ben er naar school geweest en heb er een aantal jaren met veel plezier gewerkt. Een prachtige, verrijkende ervaring. Ik heb de cultuur leren kennen van Noord tot Zuid en hiermee ook de cultuurverschillen, de verschillende dialecten, de accenten en erg belangrijk: de humor van de taal en de mentaliteit van de Italianen.

Land van contrasten

Italië is een land van prachtige contrasten, zowel in de natuur als in de cultuur. Wie de geschiedenis van Italië een beetje kent, weet dat de samenvoeging van kleine oorspronkelijke republiekjes tot één land het huidige Italië uniek heeft gemaakt.

Het ene moment kun je je verschrikkelijk ergeren aan een bureaucratie waar geen einde aan lijkt te komen en het andere moment zit je vol verwondering te kijken naar een prachtige zonsondergang achter de glooiende heuvels van bijvoorbeeld Umbrië of het uitzicht op Rome vanaf de Gianicolo-heuvel. Of je zit te genieten van een heerlijke maaltijd met een geweldig glas wijn uit de streek.

Pietralunga centrum 2

Mijn ervaring is dat de mensen heel gastvrij en vriendelijk zijn. Altijd staat de deur open en kunnen gasten aanschuiven. Ik ben als een vis in het water in Italië. Als ik er een paar maanden niet kom, ga ik land en zijn mensen missen. Iedere keer als ik voet op Italiaanse bodem zet, voelt het als thuiskomen en springt mijn hart op van blijdschap.

De Carpina Vallei

Tijdens een van mijn vakanties op een schitterende berg in de Carpina Vallei in Umbrië, Monte Valentino, werd mij door de eigenaren gevraagd of ik ervoor open stond om hun vallei onder de aandacht te brengen in Nederland. Met mijn liefde voor het land en mijn kennis van het Italiaans heb ik dit met beide handen aangegrepen.

De Carpina Vallei heeft veel te bieden aan kunst en cultuur en er zijn prachtige vakantie accommodaties op plekken waar je helemaal weg kunt dromen in Italiaanse sferen. De gastvrijheid is er uniek en er zijn nog prachtige plekjes te ontdekken.

Ook worden er vele authentieke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Van een zeiltocht op het Trasimeno Meer tot workshops pasta maken of prachtige paardrij- en wandeltochten door de vallei.

Zelfs de pelgrimsroute van Sint Franciscus loopt dwars door de vallei. Bovendien ligt dit gebied heel centraal ten opzichte van mooie, historische stadjes als Gubbio, Montefalco, Spello, Assisi en Perugia.

Pietralunga 1

Always Italy

AlwaysItaly.com is dan ook geboren uit een onvoorwaardelijke passie voor Italië en al het moois wat dit land en zijn bevolking te bieden heeft. Ik nodig je van harte uit om je onder te dompelen in deze prachtige oase van groen en gastvrijheid. Het zal een unieke ervaring zijn en zeker naar meer smaken…

Bekijk het aanbod aan vakantiehuizen van Always Italy op: www.alwaysitaly.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…