in ,

Volg live de berging van de Costa Concordia

Berging Costa Concordia

Een van de duurste en grootste bergingsoperaties is live te volgen via internet: het oprichten van de cruisereus Costa Concordia, in januari 2012 gekapseisd voor de kust van het Toscaanse eilandje Giglio. Mocht je je vandaag vervelen, dan kun je de mega-operatie veilig vanachter je laptop of tablet volgen via de site van Reuters.

Aanvankelijk moest de operatie om 6.00 uur deze morgen beginnen, maar de storm van vannacht zorgde voor enige uren vertraging. De Costa Concordia ligt al 20 maanden voor de haven van Giglio en iedereen wil het meer dan 100.000 ton wegende gevaarte uiteraard graag weg hebben. 2 van de 32 omgekomen mensen aan boord worden nog altijd vermist. Vandaag zal nog naar de lichamen van het bemanningslid en de passagier worden gezocht. De operatie kostte tot nu toe al meer dan 600 miljoen euro. Het wordt dan ook verwacht dat dit de duurste bergingsoperatie in de maritieme geschiedenis zal worden. Het is niet geheel te voorspellen hoe het beschadigde en verroeste karkas zal reageren als het wordt opgericht.

Volg hier live de bergingswerkzaamheden van de Costa Concordia

live.reuters.com/Event/Raising_the_Costa_Concordia

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Italiëboek

Winactie: maak je eigen Italiëboek!

verona

Budgetvakantie in Verona