in , ,

Wandelen in Italië

wandelen in Italië

Op dit Italiëblog kun je van tijd tot tijd de belevenissen van Ineke Spoorenberg volgen, die naar Rome liep. Als je dat een beetje te gortig is, maar je zou wel een deel van deze pelgrimsroute af willen leggen, dan is de wandelreis van Joost Kok misschien wat voor jou.

Joost is Italië-liefhebber én wandelliefhebber. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de Via Francigena, de eeuwenoude pelgrimsroute tussen Canterbury in Engeland tot het Vaticaan in Rome. Het deel van deze route dat Joost graag met jou zou lopen, bevindt zich in het mooie Toscane. Joost organiseert deze reis meerdere keren per jaar, in het voorjaar en in het najaar. De eerstvolgende reis staat gepland voor 18 mei a.s. en daar zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

uniek-wandelen-italie-bord

Pelgrimeren, maar dan sneller

“Wandelend ervaar je Toscane op een nog intensere manier”, aldus Joost. “De combinatie van het wandelen over de eeuwenoude pelgrimsroute, de Via Francigena, geeft het een extra dimensie. en actieve reis in combinatie met het genieten van het Toscaanse landschap, middeleeuwse dorpjes en de Toscaanse keuken. Wandelen is basic, eeuwenoud en brengt je dichter bij de omgeving.” De reis duurt in totaal 7 dagen, waarin er circa 100 kilometer wandelend wordt afgelegd. Voor mensen die er een week uit willen kan dit al met slechts 5 vakantiedagen. Hét alternatief voor een maandenlang durende pelgrimage, dus.

LEES OOK:
De bijzondere kant van het Lago Maggiore

De route loopt van de noordkant van Siena tot in het zuidelijke deel van Toscane. De overnachtingen zijn op basis van halfpension in traditionele Italiaanse hotels, in het centrum van de plaatsen die aangedaan worden. De reis eindigt met een Italiaanse kookworkshop en gelegenheid tot het bezoeken van eeuwenoude Romeinse thermen. Dat alles in een fantastische omgeving en met Joost als Nederlandssprekende reisbegeleider.

De reis is goed verzorgd:

  • De overnachtingen zijn in prima en typisch Italiaanse accommodaties van goede kwaliteit, met zorg geselecteerd.
  • Iedere avond een heerlijk lokaal diner. De Italiaanse keuken staat voor gezond, simpel en smaakvol.
  • Inbegrepen: een lokale Italiaanse kookworkshop.
  • Op deze manier is de reis op een toegankelijke manier een mix van wandelen, cultuur en gezondheid. Een mix die Joost zelf erg aanspreekt en die hij ook  in zijn dagelijks leven zo veel mogelijk probeert in te passen.

Uniek wandelen it alie7620 s

Wandelen in Italië, iets voor jou?

Wil je Italië en Toscane op een andere manier leren kennen en een intensieve week op pad? Misschien is Uniek wandelen in Italië dan ook wel wat voor jou. De reis kost € 845,- per persoon (excl. heen- en terugreis naar Italië), op basis van een tweepersoonskamer.

Beoordeel dit artikel
LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Italianen boos op Amerikaanse wapenfabrikant

Calabrië

Column: hoe kom je bij het einde van de wereld, bij Calabrië