in ,

Wat Parijs en Rome delen

Wat Rome is in Italië, is Parijs in Frankrijk. Beide zijn echt wereldsteden, met een grote aantrekkingskracht op toeristen. Beide worden ook wel ‘stad van de liefde’ genoemd.

Het toppunt van romantiek is om in Parijs op het puntje van de Eiffeltoren elkaar je liefde te verklaren. In Rome doe je dat bij de Trevifontein, waar je samen een muntje over je schouder gooit. Dan weet je dat je er nog een keer terugkeert.

Voordeel van Parijs is dat het lekker dichtbij is. Met de Thalys ben je er zo. Maar ook met je eigen auto is Parijs goed te doen. Voor Rome ben je toch aangewezen op een vliegreis, als je er binnen één dag wilt zijn.

Omdat Parijs zo lekker dichtbij ligt (een van de dichtsbijzijnde wereldsteden, buiten Amsterdam) is de stad vaak het toneel van een weekendje weg. Heerlijk romantisch doe je dan samen het Louvre, de Sacre Coeur, het Centre Pompidou en natuurlijk de Eiffeltoren aan.

Rome met z’n enorme hoeveelheid schatten uit de oudheid, wordt vaak geboekt als stedentrip voor een dag of vijf. In die tijd kun je aardig wat zien, hoewel je je ook dan beperkt tot de echte highlights: het Forum Romanum, het Colosseum, Vaticaanstad, Piazza Navona en natuurlijk de Trevifontein.

LEES OOK:
Column: te voet naar Rome - deel 16

Met het najaar in aantocht is het leuk om alvast weer over een volgende korte vakantie na te denken. Wat ons betreft lenen beide wereldsteden zich uitstekend voor een uitstapje in de herfst!

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Wat als iemand ‘arrivederla’ zegt?

Cappuccino Koffie

De boektrailer van ‘Cappuccino na elven’