in

Weekendje weg naar Milaan

Castello Sforzesco
Het beroemde Castello Sforzesco in Milaan met het laatste werk van Michelangelo (photo credit)

Bij Milaan denk je natuurlijk meteen aan modieuze schoenen en haute couture en designers als Versace en Armani. Of aan de wielerronde Milaan-San Remo, Formule 1-races of natuurlijk voetbal! Maar er is meer te beleven in Milaan. In dit artikel geven we je inspiratie voor een culturele stedentrip naar Milaan. Keus genoeg aan goedkope hotels. Dus snel lezen en daarna je hotel boeken!

Milaan is altijd al een bruisende, welvarende stad geweest. Dat blijkt wel uit al die prachtige oude gebouwen zoals de Duomo waar vijf eeuwen lang aan is gebouwd, het Castello Sforzesco dat nu een museum is en beroemde werken van Michelangelo en Leonardo da Vinci tentoonstelt. Maar ook de mooie basiliek Sant’Ambrogio en het klooster Santa Maria della Grazie waar je de wereldberoemde muurschildering van het Laatste Avondmaal van de hand van Leonardo da Vinci kunt bewonderen. Kortom, genoeg om je stedentrip Milaan met culturele toppers te vullen. Hier volgt een aantal tips voor een weekendje weg naar Milaan.

De 5 meest bekende bezienswaardigheden in Milaan:

1. De Duomo Santa Maria Nascente
Dit is één van de grootste Gotische kathedralen in de wereld! De bouw ervan werd in de 14e eeuw gestart, en tot aan de 20ste eeuw is aan alle details van dit meesterwerk gebouwd. Als je geen last hebt van hoogtevrees, kun je deze Dom ook beklimmen, waarna je wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad Milaan.

LEES OOK:
Milaan is in, Milaan is hip, Milaan is zelfs mooi!

2. Santa Maria della Grazie
Dit is een 15e eeuwse kerk met bijbehorend klooster, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Deze status is te danken aan het wereldberoemde fresco ‘het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci. Wel van tevoren kaartjes regelen als je de kerk wilt bezichtigen!

Castello Sforzesco
Het beroemde Castello Sforzesco in Milaan met het laatste werk van Michelangelo (photo credit)

3. Het Castello Sforzesco
Dit kasteel valt onder de beroemdste monumenten van de stad Milaan. Het bouwwerk bestaat uit vier meter dikke muren, torens, grachten en ophaalbruggen. In het museum hangt het laatste, onafgemaakte werk van Michelangelo.

4. Teatro alla Scala
Dit theater is het beroemdste en één van de mooiste operagebouwen in de wereld. Het valt dan ook echt niet mee om kaartjes voor een voorstelling te bemachtigen! Gelukkig kan je wel het aangrenzende museum in om allerlei interessante foto’s, posters en andere theaterattributen te bekijken.

5. Galleria Vittorio Emanuele II
Dit is een overdekte winkelstraat die van het Domplein naar de Piazza delle Scala voert. De mozaïekvloer is met zeldzaam marmer ingelegd. Een grote glazen koepel geeft de gehele passage een heel bijzondere lichtinval.

Voor een vakantie in Milaan, kun je eenvoudig een hotel boeken op www.expedia.nl/stedentrips.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Expedia

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Cesare deve morire

Binnenkort in de bioscoop: Caesar must die

Overwinteren in Italië

Overwinteren in Italië