in , ,

Winactie: gesigneerde Italië-thriller De Parousiaan

De Parousiaan

Hans Willink is fotograaf, schrijver en Italië-liefhebber. Hoewel hij al heel wat werk op zijn naam heeft staan, is de thriller ‘De Parousiaan’ zijn eerste fictiewerk. DitIsItalie.nl geeft een door Hans gesigneerd exemplaar weg, maar daar moet je wél even wat voor doen.

Als de wereldberoemde televisiejournalist Milt Keynes op zijn vijfenvijftigste met pensioen gaat, vestigt hij zich met zijn vrouw Agnes in Florence. In plaats van rust te vinden, komt hij terecht in een machtsspel met als inzet een eeuwenoud geheim. Diverse Italiaanse en buitenlandse geheime diensten zijn op zoek naar een man, die Milt in gedachte Il Docente noemt en met wie hij regelmatig afspreekt. Niet wetend dat juist deze man inzet is van de geheimhouding, waar kerkelijke instanties en oude Florentijnse adel alles voor over hebben. Als Milt wordt geconfronteerd met dreigbrieven, gaat hij op onderzoek uit; tegen een steeds hoger wordende prijs. Wordt Il Docente zijn dood, of juist zijn redding?

Hans Willink houdt van Italië en van Florence, dat is duidelijk!

Wat moet je doen om kans te maken op dit boek?

Om kans te maken op een gesigneerd exemplaar, moet je net als de hoofdpersoon gaan speuren in het oude Florence. Nee, je hoeft er niet echt heen (maar als het kan, grijp je kans!), speuren kan ook prima via internet. Of misschien weet je de antwoorden op onderstaande vragen wel uit je hoofd?

  1. De Parousiaan speelt nagenoeg helemaal in Florence. Van wanneer tot wanneer was dit de hoofdstad van Italië?
  2. In De Parousiaan wordt ondermeer de oorsprong van het dessert zuppa inglese uit de doeken gedaan. Bij welke Britse vorstin genoten de hertogen van Esta voor het eerst het Engelse origineel hiervan en hoe heet dit?
  3. Wat is de naam van het van oudsher literaire café-restaurant aan het Piazza della Repubblica in Florence, dat een centrale rol speelt in De Parousiaan?
LEES OOK:
Geniet eens van een andere kant van Rome

Hint: begin je zoektocht op www.deparousiaan.nl. Stuur je antwoorden naar info [at] ditisitalie [punt] nl, of reageer via het contactformulier. Onder de goede inzendingen verloten we volgende week het gesigneerde boek!

De Parousiaan (bestellen bij Bol.com)
door: Hans Willink
296 blz.
€ 18,95
Zilverspoor, 2013

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

4 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Koffiezetten met een mokkapotje

Power Francers

Italiaanse muzieksensatie: Power Francers