in ,

Winactie: Italiaanse serie 1992 op Blu-ray

0

Op 30 november komt de Italiaanse politieke thriller 1992 uit op dvd en Blu-ray. Deze tiendelige serie gaat over een zeer explosieve periode in Italië. 1992 was het jaar van de operatie Mani Puliti (‘Schone Handen’) om corruptie uit te bannen. Tegelijkertijd was het het jaar waarin de mafia bloedige aanslagen pleegde op de onderzoeksrechters Falcone en Borsellino.

We volgen zes Italianen wier levens zijn vervlochten met de politieke, maatschappelijke en sociale aardbeving die het onderzoek naar de corrupte praktijken in de Italiaanse politiek teweegbracht.

Een razendsnelle, op waarheid geïnspireerde serie die ons terugbrengt naar het Italië van 1992. Het jaar waarin Italië balanceert op de rand van de afgrond. Waar ‘schone handen’ vaak allesbehalve schoon waren. En waar het verrotte en corrupte systeem Tangentopoli een goed leven beloofde aan degenen die de regels volgden.

Distributeur Lumière noemt het een sexy en aangrijpende serie, ondersteund door archiefmateriaal. House of Cards meets The Sopranos.

1992 Italiaanse serie Blu-ray 2Win de Italiaanse serie 1992 op Blu-ray!

Wil je deze spannende politieke thriller in tien delen van een uur op Blu-ray (let op: Blu-rays kun je niet afspelen op een gewonen dvd-speler!) winnen? Laat dan jouw reactie achter onder dit bericht! De winnaar maken we begin december bekend. 1992 verschijnt op 30 november op dvd en Blu-ray en werd gemaakt door Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi en Stefano Sardo. De cast bestaat onder andere uit Stefano Accorsi, Guido Caprino en Miriam Leone.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

10 dingen over Italië die je zullen shockeren

Gorreto: het dorp met de oudste inwoners van Europa