in

Zin in de Umbro-Marchegiaanse keuken?

Italiaans koken op de berg

Wil je de eerlijke Umbro-Marchegiaanse keuken leren kennen? Het kan ook deze zomer in ‘Koken op de Berg’. In samenwerking met Faranghe! wordt er wekelijks kookles gegeven in oude keukentechnieken en smaken. De kooklocatie is boven op de berg in de oude eremo oftewel kluizenarij van San Cataldo met een prachtig uitzicht over de Valle d’Esino.

Italiaans koken op de berg

Kookles van een Italiaanse mamma

In de 14de eeuwse keuken leert Bianchina jou de gerechten koken, zoals zij het van haar grootmoeder heeft geleerd. De pasta ragfijn uitgerold met de mattarello en vervolgens in tagliatellerepen gesneden. Een ragú van gehakt, spekjes, en tomaten en op smaak gebracht met een paar soepbotjes, maggiorana, salie, een worteltje, bleekselderij en een teentje knoflook. De bruschette, paprika’s en tomaten worden geroosterd in de grote open haard en de tomaten worden op smaak gebracht met venkelbloemetjes. Een frittata als antipasto, gevuld met wilde asperges, wilde paddestoelen of mintuccia afhankelijk van het seizoen, maken de middagmaal compleet. Lekker, lekker, lekker! En een heel bijzondere kookervaring.

De kookles is in het Italiaans en met een Nederlandse tolk. Krijg je al zin in zo’n unieke kookles, neem dan contact op met: Faranghe!, telefoon +39 334 890 4242 of mail naar info [at] faranghe [punt] eu.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Ferrari

Videocolumn: het succes van Ferrari

Morena

Nieuwe columnist op DitIsItalie.nl: Morena