in

Zo ontstond Rome in 4 stappen

Rome

Dat Rome de hoofdstad van Italië is weten de meeste mensen wel. Maar dat de stad al 2.500 jaar oud is weten de meeste mensen niet. Rome heeft dus een lange maar ook zeker een zeer rijke geschiedenis.

Het oude gedeelte van de stad Rome is gebouwd op zeven heuvels. Die geschiedenis begon met de Romeinen, volgens de legende van Titus Livius is de stad Rome rond 750 v.Chr. gesticht door Romulus en Remus.

Dit waren twee broers en volgens de Romeinse mythologie hebben zij Rome gesticht. De archeologen hebben daarover echter een andere mening.

Zij menen dat Rome in vier stappen ontstaan is.

1. Kleine nederzettingen op 2 heuvels

Rond het jaar 1000 v. Chr. kwamen er enkele kleine nederzettingen van het volk de Latijnen op de Esquilijn- en Palatijnheuvels, twee van de zeven heuvels van Rome.

2. Nieuwe nederzettingen en een muur

Rond het jaar 800 v. Chr. ontstonden er nieuwe nederzettingen op deze heuvels. Het verbond Roma Quadrata werd opgericht tussen de twee nederzettingen op de Palatijnheuvel. Op deze manier werden deze twee nederzettingen sterker op militair vlak. Rond deze tijd verscheen ook de eerste muur rond de Palatijn.

3. Nog meer nederzettingen en vereniging tot een stad

Rond het jaar 600 v. Chr. verschenen er nog meer nederzettingen op de Esquilijn-, Palatijn- en Coeliusheuvel. De Etrusken (is een bevolkingsgroep) veroverden deze nederzettingen, en verenigden de het tot een stad.

4. Uitbreiding tot de 4 andere heuvels

4De laatste fase werd voltooid rond het jaar 400 eeuw v. Chr., de stad werd verder uitgebreid tot de vier andere heuvels waar nog geen nederzettingen op gebouwd waren. Rome kreeg een flinke omvang, doordat de zeven nederzettingen op deze zeven heuvels met een muur verbonden werden.

Rond het jaar 300 had Rome ongeveer 1 miljoen inwoners, dit aantal werd na de val van het Romeinse rijk pas weer gehaald in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Rome is een van de oudste steden van Europa en zit boordevol historie.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

100% Florence

Stedengids 100% Florence

Zwitserland

Roman: Vervolging