Ferrero Rocher

Wie kent ze niet, de kleine ronde balletjes chocolade met binnenin een hazelnoot? Ferrero Rocher is zowel in Italië als in het buitenland immens populair. Naast Nutella, dat ook door Ferrero geproduceerd wordt, is het misschien wel één van de meest geliefde producten van Ferrero.

De elegante verpakking en speciale uitvoeringen maken van Ferrero Rocher ook een perfect cadeautje voor iedere gelegenheid. De slogan van Ferrero Rocher is ook niet voor niets: ‘Ferrero Rocher, esiste piacere più divino?‘ (Ferrero Rocher: bestaat er een goddelijker genoegen?).

Van de makers van Nutella

Ferrero bracht de Ferrero Rocher in 1982 op de markt en daarmee is Ferrero Rocher één van de nieuwere producten die Ferrero produceert. Voor Ferrero Rocher bracht Ferrero namelijk allereerst de bekende Nutella-hazelnootpasta op de markt. Daarna volgde Mon Chéri, Kinder Chocolade en Tic Tac. Inmiddels is Ferrero Rocher echter niet meer weg te denken!

De verpakking doet de helft

Maar hoe worden ze nou eigenlijk precies gemaakt? De basis is een geroosterde hazelnoot die is omhuld met een dikke laag hazelnootcrème en gianduia-chocolade. Hieromheen zit dan weer een knapperig wafelomhulsel en als laatste een royale laag melkchocolade met stukjes hazelnoot. De Ferrero Rocher-pralines worden vervolgens allemaal apart verpakt in een gouden folie met natuurlijk het welbekende logostickertje. Laten we eerlijk zijn: de helft van het plezier zit al in het openmaken van de leuke en klassieke verpakking!

Chinese kopie

Het succes van de Ferrero Rocher bleef natuurlijk niet onopgemerkt in de wereld en sommige bedrijven dachten hier nog een slaatje uit te kunnen slaan. Het Chinese bedrijf Montresor bracht chocoladepralines op de Chinese markt die verdacht veel leken op die van Ferrero en verpakte deze ook nog eens op dezelfde manier, inclusief gouden folie. Ferrero liet het hier natuurlijk niet bij zitten en spande een rechtszaak aan tegen Montresor. In 2008 is er eindelijk een definitieve uitspraak gekomen in de spraakmakende zaak en de Chinese rechter stelde Ferrero in het gelijk. Montresor moest een symbolische schadevergoeding van rond de € 50.000 betalen aan Ferrero en moest de ‘Tresor Doré’, zoals de gekopieerde pralines heetten, onmiddellijk van de markt halen.

ferrero rocher tresor dore

Ferrero Rocher-taart

De Ferrero Rocher pralines zijn natuurlijk op zich al een lekkernij, maar als je een keer echt iets speciaals op tafel wilt zetten, dan moet je eens een Ferrero Rocher-taart proberen. Diverse foodbloggers hebben zich hier al aan gewaagd. Het originele recept is van Marina van het blog Let the baking begin. Op het blog NoNo’s Kitchen van de Nederlandse blogger Noor vind je een recept in het Nederlands.