Dit online Italië-magazine is in juni 2009 opgezet door Edward Hendriks, een Italië-liefhebber, en is bedoeld om de liefde voor Italië met andere Italië-fans te delen. Inmiddels is de redactie aangevuld met diverse andere Italië-specialisten, journalisten en verslaggevers, van wie sommige ook in il bel pease zelf wonen.

Op ditisitalie.nl vind je Italiënieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, reistips, recepten, campings en van alles meer over Italië. Ook jouw tips of verhalen over Italië zijn welkom!

nieuw-logo-ditisitalie

Italië in al zijn facetten

Er zijn al veel websites en blogs over Italië, dat klopt! Italië is nou eenmaal erg populair bij Nederlanders en Vlamingen. Toch denken we nog het een en ander aan het ruime aanbod van Italië-informatie en Italië-inspiratie toe te kunnen voegen. Dat doen we met een diverse en professionele redactie bestaande uit ervaringsdeskundigen, Italië-enthousiastelingen, journalisten en correspondenten die werken vanuit Italië.

Dit is Italië biedt laagdrempelige informatie en toegankelijke, kleurrijke artikelen over Italië in al zijn facetten. Nooit snobistisch, wel vaak met een knipoog en de nodige humor. Neem dus niet al onze blogs even serieus. We houden van Italië, maar onze liefde voor het land slaat nooit door in blindheid voor de minder mooie kanten. De meeste artikelen die we brengen, schrijven we vanuit Nederlandse of Vlaamse invalshoek, al hebben we sinds enige tijd ook vertalingen naar het Engels, Duits en Frans voor onze Europese vrienden beschikbaar.

In het bijzonder besteden we aandacht aan Nederlanders en Vlamingen die in Italië wonen en die hun ervaringen met ons willen delen. Let op: de auteurs van de artikelen (zoals die vermeld staan onder aan elk artikel) zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de juistheid van hun bijdragen. Een mening van een auteur komt niet per se overeen met de mening van de gehele redactie of het merk Dit is Italië.

Dagelijks brengen we onze fans op de hoogte van de laatste Italië-blogs en ander Italië-nieuws via onze socialemediakanalen: Twitter, Facebook, YouTube en Pinterest. Ook versturen we wekelijks een nieuwsbrief naar ruim 6.000 abonnees.

Hoe werkt de website?

De website bestaat uit een ‘statisch’ gedeelte (de pagina’s onder de knop ‘info’ in het menu) met informatie en wetenswaardigheden over Italië en daarnaast een bloggedeelte.

De blogcategorieën vind je ook in de menubalk. Je kunt ook een zoekopdracht via de zoekfunctie invoeren. Of je bekijkt de lijsten met

We besteden veel aandacht aan onderzoek voor de artikelen, aan het schrijven en aan de eindredactie. De artikelen zijn afkomstig met mensen met kennis van zaken. Toch kunnen we niet garanderen dat de informatie op de site 100% correct is. Er staan inmiddels meer dan 2.000 artikelen op de site en sommige informatie is aan verandering onderhevig. Wel passen we graag oudere artikelen aan met nieuwe informatie, zodat wat je hier leest steeds zo actueel mogelijk is. We stellen het op prijs als je eventuele verbeteringen of aanvullingen op de geboden info aan ons door zou willen geven!

Vertalingen van de artikelen in het Duits en Engels

Sinds enige tijd bieden we als service voor anderstaligen ook artikelen in het Engels en Duits aan (ook Frans wordt mogelijk nog toegevoegd). De vertalingen van de oorspronkelijke artikelen in het Nederlands zijn machinevertalingen op basis van neurale netwerken. De kwaliteit is beter dan van Google Translate, maar ligt niet op het niveau van menselijke vertalingen. Geef het gerust door als je ergens storende fouten ziet, dan kunnen we die aanpassen.

Gastbloggers gezocht!

Het blog wordt gevuld door de vaste redactie van Dit is Italië, aangevuld met een aantal gastbloggers. Vind je het leuk om een eenmalige of regelmatige bijdrage aan de website te leveren? Heb je informatie over Italië die interessant zou kunnen zijn voor andere italofielen? Jouw inzending is van harte welkom. Kijk voor meer informatie over het gastredacteurschap op Dit is Italië op de pagina Gastbloggers gezocht of neem direct contact op.

Tips voor de redactie

Heb je tips over Italiaanse producten, films, boeken, reizen, evenementen of andere zaken die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten! Ook hiervoor kun je ons via de e-mail of via de reguliere post benaderen.

Adverteren op Dit is Italië

Op Dit is Italië bereik je een kapitaalkrachtige, hoogopgeleide doelgroep met interesse voor reizen, vakanties naar Italië, Italiaanse recepten, de Italiaanse cultuur, Italiaanse producten en Italiaans design. De website groeit nog steeds in bezoekersaantallen.

Wil je bijvoorbeeld een Italië-gerelateerd blogartikel met een link naar jouw site op Dit is Italië plaatsen? Dat kan! Meer informatie over adverteren en de mogelijkheid tot het plaatsen van gastartikelen vind je op de pagina Adverteren op Dit is Italië.

A presto!